23948sdkhjf

Virksomheder er for dårlige til at efteruddanne til robothåndtering

Implementering af robotter kræver efteruddannelse af medarbejderne, men virksomhederne er for dårlige til at opkvalificere deres medarbejdere. Det viser en undersøge fra Dansk Metal.

Undersøgelsen viser, at kun fire ud af 10 adspurgte tillidsrepræsentanter er ansat i en virksomhed, der arbejder med at opkvalificere medarbejdernes kompetenceniveau. Det er en forringelse siden 2015, hvor der var tale om halvdelen.

Robotter kræver efteruddannelse
Mængden af robotter i danske virksomheder stiger, og det stiller store krav til, at virksomhederne løbende investerer i at klæde deres medarbejdere bedre på til at håndtere robotterne optimalt.

Derfor udtrykker Dansk Metal også bekymring over, at fokus på at efteruddanne personalet er for nedadgående i forhold til tidligere år.

Små virksomheder halter efter
I undersøgelsen fremgår det også, at det er virksomheder med under 100 ansatte, der er dårligst til at sende medarbejderne på efteruddannelse. Knap halvdelen af tillidsrepræsentanterne fra de større virksomheder siger, at deres virksomhed har fokus på efteruddannelse, mens det for de små virksomheder drejer sig om hver tredje. I 2015 gjorde samme tendens sig gældende.

Det tyder på, at det især er de store virksomheder, der har ressourcer til at investere i medarbejdernes kompetencer og kan undvære dem i kortere perioder, mens de er på eksempelvis AMU-kurser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204