23948sdkhjf

Belægning på værktøj giver ro i hverdagen

Underleverandøren Meneta oplever færre nedbrud og mere ro i hverdagen, efter at virksomheden er begyndt at belægge sine finstanseværktøjer.

Meneta Danmark i Odense har stor succes med at give sine finstanseværktøjer en PVD-belægning.

- Vi har kørt med belægninger et par år, og de sidste seks måneder har vi belagt mange flere af vores værktøjer. Det har givet en stor effekt. Vi kan se, at vi har mindre værktøjsomkostninger og markant øgede standtider for værktøjerne, fortæller Michael Stærmose, der leder værktøjsafdelingen hos Meneta.

- Vi kan også se, at emnerne bliver meget mere ens end hidtil. Så vi har fået en kvalitetsforbedring, siger Niels Israelsson, der er værktøjsmager hos Meneta.

- Vi har fået en helt anden ro i hverdagen, fordi vi ikke oplever så mange nedbrud, siger han.

Meneta har kunnet registrere forbedringerne, fordi virksomheden har indført en dataopsamling fra sine pressemaskiner (som tidligere beskrevet i Jern & Maskinindustrien). Her kan man sort på hvidt se, hvilke værktøjer der har bedst holdbarhed.

Michael Stærmose understreger, at belægning på værktøjer først er relevant, når det grundlæggende værktøj er i orden.

- Konstruktionen, stålets hårdhed og hærdningen skal være rigtigt udført, sådan at der er en god støtte under belægningen. Når man lægger belægninger på, så får man en hård overflade og en overflade med mindre friktion. Så er der en betydelig gevinst ved belægninger, siger Michael Stærmose.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078