23948sdkhjf

Dansker kørte Mazak-fræser ind i Brasilien

En medarbejder fra Avos i Kalundborg drog til Brasilien for at køre en kundes nye Mazak-fræser ind.

- Det svarede vi selvfølgelig ja til.

Sådan siger Anders Vølund, som er administrerende direktør hos Avos - A. Vølund & Søn, og kommentaren retter sig mod en kundes ønske om indkøring af CNC-fræser fra Mazak.

Og det havde ingen betydning, at kunden havde hjemme i Brasilien.

- Vi kendte projektet særdeles godt, da vi i forvejen havde fremstillet alle fixturer og indkøbt alle værktøjer til kunden i Brasilien, og endda hjulpet med at specificere den indkøbte CNC-maskine, oplyser Anders Vølund.

Avos er en familieejet virksomhed, der fremstiller opsvejste og bearbejdede emner i rustfri og sort stål til industrien, og medarbejderne i produktionen er kleinsmede og industriteknikere.

Louis Jensen blev medarbejderen, der skulle løse opgaven med indkøring og undervisning af de lokale medarbejdere.

- Det at sende en medarbejder til Brasilien kræver en del forarbejde. Vi skulle have visum og styr på alle formaliteterne, inden Louis kunne komme afsted, og det tog tid, , fortæller Anders Vølund.

Louis har arbejdet hos Avos siden maj 2004, og kender derfor opgaverne særdeles godt. Han har desuden god erfaring med netop den aktuelle type CNC-fræser, der skulle indkøres.

- De brasilianske medarbejdere, jeg skulle oplære i denne programmering og opstilling, var ikke alle lige gode til engelsk, så jeg havde brug for, at få det hele gjort meget simpelt, fortæller Louis Jensen.

- Opgaven er nu løst, og Louis er hjemme igen.

Hele turen gik fint, og jeg fik indkørt CNC-fræseren efter kundes ønske, fortæller Louis Jensen.

- Det har været en rigtig god oplevelse, og på mange punkter meget anderledes end hvad vi er vant til her i Danmark. Arbejdsgangen er noget andet, og så går man ikke lige en tur alene om aften, fortæller han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078