23948sdkhjf

Sådan får du hjælp til at fremstille din prototype

Er den gode ide strandet på tegnebrættet, fordi det er for vanskeligt selv at fremstille en prototype, så fortvivl ikke. Der er nemlig masser af kompetent hjælp at hente.

Prototypeportalen.dk er en webbaseret portal, hvor iværksættere fra hele landet kan finde virksomheder, der vil hjælpe med at forvandle deres gode ide til et fysisk produkt.

- Der er mange iværksættere, der støder på en forhindring, når de skal til at lave et konkret produkt. Men via portalen kan man få hjælp fra andre virksomheder til at få produceret sin prototype, forklarer Ole Østrup, formidlingsansvarlig i Industriens Fond.

Vil hjælpe andre i gang
På PrototypePortalen kan iværksætteren finde relevante virksomheder indenfor produktion, mekanik, elektronik, teknik, industrielt design og rådgivning. De fleste af de mulige samarbejdsparternere er virksomheder, der selv er skabt af iværksættere, og har en naturlig interesse for at hjælpe andre iværksættere igang.

 - Det er virksomheder, som er gået med til at stille deres ekspertise og i høj grad deres produktionsapparat til rådighed. Og det er en ganske unik mulighed for på en hurtig og professionel måde at få produceret deres prototype, mener Ole Østrup.

Fortsætter samarbejdet
Og er ideen god, er der endda en mulighed for at fortsætte samarbejdet. Det ligger ikke i portalens opgave, men hvis begge parter synes, at samarbejdet kan føres videre, er der ikke noget i vejen for, at de selv fortsætter med udvikling, test og salg:

- Hvad det munder ud i, kan vi ikke sige noget om. Det er ikke protalens egentlige opgave, men det er bestemt ikke noget, vi vil sætte os i vejen for, understreger Ole Østrup fra Industriens Fond.

PrototypePortalen er etableret af Holbæk Erhvervsforum, støttet økonomisk af Industriens Fond. Du finder prototypeportalen her.

Du kan høre hele interviewet med Ole Østrup fra Industriens Fond om prototypeportalen ved at klikke i bjælken herunder.

Sådan gør du i praksis:

  • Søg efter virksomheder ud fra de kompetencer du efterspørger - eller se i portalens oversigt over virksomheder.
  • Find kontaktdata på virksomhederne i søgeresultaterne.
  • Kontakt virksomheden på telefon eller mail, henvis til PrototypePortalen og forelæg din problemstilling.
  • Kontakt PrototypePortalen efterfølgende, så de kan guide dig videre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096