23948sdkhjf

Industri 4.0 skal omsættes til konkrete ordrer på Hannover Messen

Årets Hannover-messe sætter fokus på værdien af digitalisering og industri 4.0.

Begrebet Indistri 4.0 blev første gang præsenteret på Hannover Messen i 2011, og slog for alvor igennem sidste år. Messen er verdens største industrimesse med et et besøgstal på 190.000 gæster i 2016.

Og i år fortsætter messen i samme spor og sætter fokus på, hvordan man så skaber værdi af en industriproduktion, hvor dataopsamling, digitalisering og direkte internetopkobling til kunderne er blevet hverdag.

Industri 4.0 skal omsættes til konkrete ordrer på Hannover messen

- Hannover Messe er et globalt hotspot for Industri 4.0, og i år er messens tema, hvordan vi skaber værdi af integreret industri og ved hjælp af digitaliseringen, siger Onuora Ogbukagu, som er pressetalsmand for Hannover Messe.

Her kan du printe en gratis adgangsbillet til Hannover messen

Skaber flere job
Onuora Ogbukagu var i sidste uge i København til optaktsmødet for Hannover Messen, og han understregede, at Industri 4.0 ikke koster job, tværtimod skaber det job.

- Befolkningen bliver ældre, og vi har færre klassiske fabriksarbejdere til rådighed. Vi må forvente, at arbejdere, som ikke vil sætte sig ind i IT, får det meget svært i fremtiden på arbejdsmarkedet, sagde han.

I det billede spiller robotter naturligvis en hovedrolle, og Onuora Ogbukagu varsler da også flere store nyheder på årets messe.

Det gælder blandt andet en helt ny generation af samarbejdende robotter, som er yderst nemme at programmere og er nede i en købspris på cirka 75.000 kr.

- Der er lavet test, hvor du hiver folk ind fra gaden, og de kan alle programmere denne nye type robotter. Det bliver en gamechanger, lover pressetalsmanden.

Adidas flytter hjem
Onuora Ogbukagu nævnte på optaktsmødet tyske Adidas, som har lavet en hel ny fabrik i Tyskland, der udelukkende producerer specialdesignede sko fuldstændig designet til individuelle behov hos forbrugerne.

Med andre ord bestiller forbrugeren skoen, som så bliver specialproduceret i den digitaliserede og automatiserede fabrik.

- Nu producerer Adidas individuelt tilpassede sko produceret i høj, høj hastighed, og det er en af grundene til, at Adidas har trukket deres produktion hjem til Tyskland, fortæller Onuora Ogbukagu.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142