23948sdkhjf

Thisted Bryghus afvikler flaskehals med nye maskiner

I denne uge har to nye robotter fundet sig til rette i tapperihallerne.

I denne uge er der sket udskiftninger i maskinparken hos Thisted Bryghus, der har sat sat nye robotter op i tapperihallen. Robotterne erstatter to aldrende modeller, der med mere end 30 år på bagen langt fra er tidssvarende og effektive nok til at holde tempoet oppe på håndteringen af flasker. Det har skabt en ja, flaskehals, i bryggeriets tappelinje, og derfor opruster bryggeriet.

- Vores overordnede masterplan er, at vi skal nå seks millioner liter øl om året med de nye maskiner mod de tre millioner liter, vi producerer i dag. De ny maskiner kunne faktisk godt lave mere, men det skal jo hænge sammen med den øvrige tappeline, siger driftsleder i bryghusets tapperi Theis Dahlgaard.

Håndtering af flasker
De to robotter skal indgå i håndteringen af både tomme og fyldte flasker. Den ene skal læsse returkasser og –flasker af de paller, der kommer ind fra købmænd og supermarkeder. Robotten kan også sætte nye, fyldte kasser på paller og sende dem ud i butikkerne.

Den anden robot skal løfte de enkelte flasker ud af kasserne og sætte dem på de transportbånd, der fører flaskerne gennem vaskeprocessen, så de i sidste ende kan fyldes og sendes ud i butikkerne igen.

Lige nu bliver disse opgaver varetaget af to gamle robotter, men de kan ikke skyde et tilstrækkeligt tempo og bliver derfor skiftet ud med nye maskiner fra PanPac.

Indregnet produktionsstop
Implementeringen af de nye robotter kommer til at foregå over et par uger, og kommer uomtvisteligt til at betyde et mindre stop i produktionen. Men timingen af maskinernes installering netop nu er nøje tilrettelagt.

- Vi er i vores lavsæson, fordi folk på dette tidspunkt af året er ved at komme sig over juleøllet. Derfor er det smart at få maskinerne ind netop nu, så driftstoppet forstyrrer mindst muligt. Desuden installerer vi maskinerne hen over en weekend, hvor maskinerne alligevel står næsten stille, siger Theis Dahlgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094