23948sdkhjf

Ny afgrater sikrer hurtig omstilling hos KT Stålindustri

KT Stålindustri i Slangerup har investeret i en ny automatisk afgratningsmaskine, der gør omstilling af produktionen op til fem gange hurtigere.

Når ordrerne tikker ind hos KT Stålindustri i Slangerup i Nordsjælland, så er det oftere og oftere små og mellemstore serier, der bliver bestilt.

Det kræver hurtigere omstilling, uden at der opstår variation mellem de færdige emner.

Derfor har KT Stålindustri opgraderet virksomhedens Costa-afgrat­­­­­nings­maskine til den større model MD5 med digital styring.

Maskinen er leveret fra Rønde Industriteknik, som også leverede KT Stålindustris første maskine.

- Vores fiberlaser laver en anelse mere grat på bagsiden end en CO2-laser, og derfor har vi valgt at køre flere emner igennem afgrateren. Så der er run på maskinen, og fordi afgrateren, modsat laserskæreren, skal omstilles efter materialetype, kan der godt opstå flaskehalse på netop den maskine. Derfor har vi været på jagt efter en ny maskine med større kapacitet, og hurtigere omstilling, siger Tobias Vinding Thomsen, chef for forretningsudvikling og teknologi hos KT Stålindustri.

De krav lever den nye Costa-afgrater op til. Et smart kliksystem på børsterne betyder, at en omstilling nu kan foretages på fem minutter, hvor den tidligere tog op til en halv time.

- Det er vores niche at levere små og mellemstore serier, hvor produktionen er indrettet efter de enkelte kundeordrer. Det giver op til flere omstillinger om dagen. Her kan afgratning hurtigt blive en akilleshæl, fordi laserskæreren ikke kræver omstilling. Afgratningsmaskinen får typisk skiftet børster to til tre gange om dagen, så hvis vi kan spare 20-25 minutter på hver omstilling, så løber det hurtigt op, siger Tobias Vinding Thomsen.

Flot finish er sidegevinst
Costa-maskinen har flere børster end den forrige afgrater hos KT Stålindustri. De ekstra børster giver en bedre afgratning, og hurtigere gennemløbstid.

Kombineret med det stabile slibebånd, og en mere nøjagtig indstilling på ned til 1/100 millimeter frem for 1/10, bliver afgrateren i stand til at præstere en glimrende finish, så man i mange situationer kan undgå at sende emnerne til slibning.

- Den kompenserer fint for ujævnheder, og for mange typer slutprodukter kan den levere en glimrende finish og til en helt anden pris, end hvis den skulle slibes særskilt. Det kunne være til udendørs inddækninger, nedløbsrør eller lignende, hvor man gerne vil have en flot finish, men hvor en lille ujævnhed kan tolereres mod en lavere pris, siger Tobias Vinding Thomsen.

Næste skridt er robotter
2017 er startet godt for den nordsjællandske underleverandør, og derfor er kommende investeringer i maskinparken, noget der hele tiden fylder.

- Vi har rigtig god efterspørgsel for tiden, og ordreindgangen er rigtig fornuftig og kommer fra en bred vifte i vores kundeportefølje. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan sikre os en opdateret maskinpark. Konkret undersøger vi, hvordan vi kan implementere mere fleksibel automatisering af eksempelvis bukkemaskiner, spåntagende maskiner og svejsning. Jeg tror ikke, der går længe, før vi har en robotkollega i produktionen, hvis vi kan finde en fleksibel løsning, der matcher vores små serier, siger Tobias Vinding Thomsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.033