23948sdkhjf

Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning optimerer produktionen

En ny fuldautomatisk bearbejdningscelle er blevet installeret hos den midtjyske underleverandør.

Der er tale om to YCM-vertikalfræsere med rundbord og en Motoman-robot. Maskinerne, der kan håndtere emner op til 11x600x600 mm, er designet til ubemandet at bearbejde støbte, smedede eller afsavede råemner i et miks af forskellige størrelser og typer, og det skifter selv reserveværktøjer ind og måler selv op.

- Det er første gang, vi automatiserer fræsere med robot - ellers er det noget, vi har gjort med multiakse-maskiner, fortæller Paw Lyngaa, indehaver af Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning.

Løsningen er leveret af Flextek, og selve installationen har været lidt anderledes end vanligt.

- Som noget nyt har vi valgt at montere maskiner op med robot nede hos Flextek, og det har virkelig været en succes. Jeg tror, vi brugte en uge på at sætte maskinerne op her hos os efterfølgende og et par dage til at køre dem ind. Vi gjorde det omvendt i den forrige investering, og det gav alt for stort et afbræk i produktionen, fortsætter Paw Lyngaa.

Med investeringen får fræsekapaciteten hos Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning et markant løft.

- Vi får faktisk meget for pengene, for maskinerne er kun bemandet på almindeligt daghold, og så kører de ubemandet resten af døgnet. Automatiseringen gør, at vi står rimeligt stærkt, når vi kun behøver én mand til 24 timers drifts, siger Paw Lyngaa.

Det er både travlhed og et ønske om at automatisere processerne yderligere, der har fået den midtjyske underleverandør til at investere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109