23948sdkhjf

DMG: Maskinens design er også vigtigt

For DMG Mori er designet af maskinerne et yderst vigtigt parameter, påpeger direktør Lau Akstrup Jensen.

Det betyder en del, hvordan en værktøjsmaskine ser ud og er designet.

I hvert fald for DMG Mori, som med den danske direktør Lau Akstrup Jensen i spidsen udstillede en stribe maskiner på VTM.

- Når du har to maskiner, der kan det samme, så får designet betydning. Det må jo gerne se godt ud, og i DMG Mori er designet vigtigt, forklarer Lau Akstrup Jensen.

Jern & Maskinindustrien fanger Lau Akstrup Jensen på messen foran fræsecenteret DMU 50, som i følge direktøren er DMG’s bud på en universal-maskine, som er solgt rigtig meget overalt i verden.

Ingen dryp og tåge
Og det der med designet af maskinen handler om langt mere end bare en flot overflade og lækre kurver. Design er et gennemgående nøgleord, der dækker hele maskinen og alt omkring den.

- Tilgængelighed og indsigt ind i maskinen til emnet har altid været et vigtigt parameter for DMG Mori. Det samme gælder det store arbejdsrum og den store låge, siger Lau Akstrup Jensen.

Han forklarer, at ingen af DMG Moris maskiner må dryppe, der må ikke komme tåge ud, når du åbner dem, og så er de testet med kølevand, inden de forlader fabrikken.

Stort lager giver ordrer
På VTM blev DMU 50 vist frem med en stribe forbedringer. Det gælder ny spindel, som er kollisionssikret og afbryder øjeblikkeligt ved kollision og leveres med 18 måneders garanti.

- Vi har lavet fem-aksede maskiner i rigtig mange år, og det betyder naturligvis noget i forhold til kunderne, siger Lau Akstrup Jensen, der har andre gode kort på hånden, når der skal sælges maskiner.

Det gælder blandt andet en kort leveringstid på 10-12 uger.

- Vi har altid universalmaskiner på lager, og det vinder vi også ordrer på. Vi sælger kun DMG Mori, og vi har overblik over alle vores maskiner i eget system. Vi kan se, hvor i verden de står, og om de er frigivet til salg. Vi kan altid skaffe kunden noget, siger den danske direktør.

Det har stor værdi i en branche, hvor underleverandøren ofte først køber maskinen, når ordren er i hus.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19