23948sdkhjf

Tyskerne er vilde med Belki

Rødkærsbro-virksomhedens anlæg til filtrering og separering af væsker findes hos flere store virksomheder over hele Europa – specielt tyske kunder har dog forelsket sig i de danske anlæg.

Tilbage i 2015 leverede Belki et rekordstort centralanlæg til rensning af køle- og smørevæsker på en af Parker Hannifins fabrikker i Bielefeld i Tyskland.

Siden er det gået slag i slag på det store marked syd for grænsen med flere andre markante projekter.

- Vi har lige leveret et anlæg i Babenhausen i Sydtyskland. Der er tale om et 20 kubikmeter stort centralanlæg, hvor der foreløbig skal tilsluttes 53 maskiner, hvor anlægget skal vedligeholde køle/smørevæsken. Senere skal anlægget udbygges til at kunne betjene op til 84 maskiner, fortæller Ivan Skjellerup, der er administrerende direktør hos Belki.

Køber er virksomheden Kössler Technologie, der er leverandør af komponenter til automobilindustrien og til mobil hydraulik.

Referencer gav ordre
Belki har været repræsenteret på det tyske marked siden 2004 og har i dag egne sælgere dernede. Det har efterhånden givet den danske virksomhed et godt ry blandt de tyske virksomheder.

- I slutningen af sidste år fik vi en henvendelse fra Bosch Rexroth, der var i gang med at flytte produktionen fra en tysk fabrik til Rumænien. De maskiner, de flyttede, var tilsluttet et centralanlæg, og det skulle de også for at kunne fungere i Rumænien. De skulle bruge et centralanlæg med det samme, og vi fik ordren, fordi de havde gode referencer på os, og fordi vi kunne garantere levering til tiden. De fik et 12 kubikmeter fullflow centralanlæg, fortæller Ivan Skjellerup.

- Vi fik faktisk ordren uden at besøge kunden først. Folkene fra Bosch Rexroth fortalte, at de havde så gode referencer på os, at de ville købe det uden forudgående besigtigelse, tilføjer han.

Det samme var tilfældet med en anden ordre med tysk oprindelse.

- Samtidig havde vores forhandler i Polen fået en ordre på et mindre fullflow anlæg, hvor maskinerne også blev flyttet fra Tyskland. Det er det første centralanlæg, som vores nye forhandler har solgt dernede, siger Ivan Skjellerup.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098