23948sdkhjf

Ny laserskærer hos Jydsk Plade Bearbejdnings Center

Investering i ny laserskærer og ny fabrikshal har resulteret i et væsentligt bedre produktionsflow hos den midtjyske underleverandør.
Jydsk Plade Bearbejdnings Center har ikke ligget på den lade, når det gælder investeringer i produktionen. En ny Trumf laserskærer er nu i sving i en splinterny fabrikshal i Rødkærsbro.

- Vores nye laserskærer er en hurtig, højdynamisk Trumf-maskine, som kan skære i dimensionerne 1,5x3 meter. Det er samme skæreområde som vores hidtidige maskiner, men den her adskiller sig ved, at bevægesystemet er meget lettere og mere kompakt, hvilket i sidste ende giver væsentligt hurtigere skæretider, fortæller Aage Søndergaard fra Jydsk Plade Bearbejdsnings Center.

Kombineret med en ny fabrikshal på 1.665 kvadratmeter har laserskæreren betydet, at produktiviteten og effektiviteten er blevet forbedret markant.

- I den nye fabrikshal har vi benyttet lejligheden til at flytte lidt rundt på maskinerne, så de står mere hensigtsmæssigt i forhold til hinanden. Det, sammen med det nye udstyr, betyder faktisk, at vi har forøget vores kapacitet inden for laserskæring med en faktor tre. En del af det skyldes selvfølgelig den nye maskine, men en stor del skyldes også det nye flow, vi har fået i produktionen. Det er nu langt lettere for vores erfarne operatører at betjene flere maskiner på en gang og veksle mellem forskellige materialer og serier. I sidste ende betyder det, at vores leveringstider er blevet forkortet væsentligt, siger Aage Søndergaard.

De millionstore investeringer står i skærende kontrast til finanskrisen, som ellers har fået mange underleverandører til at skære ned. Men for Aage Søndergaard og Jydsk Plade Bearbejdnings Center har det været strategisk vigtigt at fastholde investeringerne for at forbedre konkurrenceevnen.

- Vi har fx også undgået afskedigelser og at sende medarbejdere på fordeling, og det er vi selvfølgelig glade for, for det betyder, at vi har bevaret vores fleksibilitet. Vi hører fra kunder, som ikke har kunnet få produceret hos andre underleverandører, fordi der pludselig ikke var mandskab nok, slutter Aage Søndergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097