23948sdkhjf

Piratkopiering eksploderer i industrien

Piratkopieringen er eksploderet, udmelder Dansk Industri. Vurderingen fra nogle af Danmarks største virksomheder er den samme. De lægger ikke skjul på, at værdier for milliarder står på spil.
Velrenommerede danske varemærker er under kraftigt angreb fra piratkopister. Vurderingen hos nogle af Danmarks største virksomheder er, at værdier for milliarder står på spil. Det skriver Ingeniøren i dag.

Varemærker som Lego, GN Store Nord og Danfoss er opbygget over årtier, så det er mange milliarder, der står på spil i dansk industri.

- Varemærket Lego er vores væsentligste aktiv og kan opgøres i milliarder kroner, siger Peter Kjær, leder af Intellectual Property hos Lego.

Kopiering er især et problem i Kina, men sker også andre steder. Lego har konstateret, at 10-15 større fortrinsvis kinesiske producenter og et hav af små kopierer virksomhedens produkter, skriver Ingeniøren.

Det er svært at finde frem til synderne. Lego mener dog at have fundet frem til nogle af dem. Blandt andet ved hjælp af privatdetektiver, som flere virksomheder nu bruger i eftersøgningen på at komme piratkopieringen til livs. Næste skridt er at forberede egentlige sager.

Danfoss har også oplevet et kraftigt værditab, som de skønner det løber op på fem milliarder kr. Deres varemærke er blevet udvandet på visse markeder.

I Pakistan har piratprodukter fuldstændigt afløst Danfoss-produkterne, og også i Egypten er koncernen også blevet kopieret til Damfoss, og det har medført store tab i markedsværdi.

At problemet er voksende, viser blandt andet tal fra Skattevæsenet herhjemme. Skat har de seneste år beslaglagt et voldsomt stigende antal piratkopierede varer. I 2003 blev der beslaglagt varer for godt 19 mio. kroner, i 2005 var tallet vokset til 172 mio. kroner, oplyser Ingeniøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092