23948sdkhjf

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.
Det viser en dugfrisk opgørelse fra Danmarks Statistik over industriens beskæftigelse i 2015. Og det er først og fremmest Storbritannien, som de danske virksomheder placerer sig i.

Storbritannien, der netop nu er på vej til at forlade EU, er nemlig det land med flest ansatte i danskejede datterselskaber.

Mens der i Danmark var flest ansatte i handel og transport, var der i danske datterselskaber i udlandet flest ansatte inden for erhvervsservice, især beskæftiget indenfor rengøring og ejendomsservice.

Fødevareindustri dobbelt så stor i udlandet
Inden for industri havde danske datterselskaber i udlandet flest ansatte i føde-, drikke- og tobaksvareindustrien. Her er det ifølge opgørelserne fra Danmarks Statistik især inden for drikkevarer, slagterier og mejerier at vægten ligger. Med næsten 110.000 ansatte i 2015 havde de tilsammen dobbelt så mange ansatte som fødevareindustrien i Danmark.

Den næststørste industri var maskinindustri - især motorer, vindmøller og pumper - hvor der var beskæftiget 50.700 ansatte.

Møbel og anden industri, som også inkluderer fremstilling af smykker, medicinske instrumenter og legetøj, havde 45.600 ansatte i danske datterselskaber i udlandet, mens der var 27.000 ansatte i de samme brancher i Danmark, fortæller Danmarks Statistik.

Flest ansatte i Storbritannien
Landene i top-10 målt på ansatte i udenlandske datterselskaber beskæftigede tilsammen 733.000 personer i 2015. Det var mere end halvdelen af samtlige ansatte i danske datterselskaber i udlandet.

Storbritannien var det land med flest ansatte i danskejede datterselskaber - i alt 91.500 fordelt på næsten 760 selskaber. I Storbritannien var der flest ansatte i handel og transport mv. og industri mv.

Kina gik også frem, men ikke nok til at overtage førstepladsen. Med en stigning på 5.000 ansatte rykkede USA forbi Thailand og Indonesien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094