23948sdkhjf

Brüel Systems fortsætter vild vækst

På to år har Brüel Systems relanceret og genskabt den store vaskeanlægsproduktion i Hjørring. I 2016 blev omsætningen mere end fordoblet, mens bundlinjen fremviste et resultat før skat på 11,1 mio. kr.

Ny æra startede i 2015
Den konkursramte vaskeanlægsproducenten Brüel International fik nyt liv i marts 2015 under navnet Brüel Systems. Dengang overtog en ny ejerkreds aktiviteterne. Den nye hovedaktionær er Peter Jessen, mens administrerende direktør Kurt Bech Christensen også er en del af ejerkredsen.

- Der er sket en mærkbar forandring i vores forretning i 2016, og når man kigger på omsætningen, er den vokset 120 procent. Hoved-driveren i væksten er, at vi har en stor ordre til Australien (fire komplette vaskeanlæg, red.). Men også at vores serviceforretning er gået rigtig, rigtig godt. Rent faktisk udgør vores serviceforretning i dag cirka 25 procent af omsætningen, siger administrerende direktør Kurt Bech Christensen, Brüel Systems.

Direktøren tilføjer, at væksten er fortsat ind i 2017. I år forventer Hjørring-virksomheden en vækst på 30 procent. Der er især rigtig meget gang i poolsegmentet, der er store fabrikker, som vasker plastikkasser. Her leverer Brüel Systems maskiner til vaskeprocessen.

Runder snart 100 ansatte
Siden starten på 2016 er medarbejderstaben vokset med 49 ansatte, og det er mere end en fordobling. I dag beskæftiger virksomheden 92 medarbejdere.

En af de ting, som Hjørring-virksomheden er lykkedes med, er flere mindre projekter i ordrebogen.

- Vi har fået en god vekselvirkning mellem store og små ordrer. Det havde vi som vores strategi, fortæller en tilfreds direktør.

Dansk gennembrud
Det er rent faktisk også lykkedes for Brüel at få hul igennem til hjemmemarkedet, hvilket er lidt af en bedrift.

- Vi har leveret vores første ordre til det danske marked. Det er en hel del år siden, at Brüel har leveret udstyr i Danmark. Det er også en del af vores strategi, at vi skal gå efter nogle af de segmenter, der er i Danmark, siger Kurt Bech Christensen, som har et par ordrer mere til det danske marked i år.

De danske kunder er primært slagterier, mejerier, bagerier og fiskebearbejdning.

Enormt servicepotentiale
En fjerdedel af omsætningen sker i serviceafdelingen. Det er typisk gamle Brüel International-anlæg, som Brüel Systems servicerer.

Virksomheden har blandt andet landet nogle store opgaver, hvor kunden efterspørger en totalrenovering af sit udstyr.

- Der er et kæmpe potentiale. Vi har langt mere end 1.500 anlæg, der står worldwide. Vi har indgået serviceaftaler med amerikanske kunder, hvor vi kommer inden for nogle serviceintervaller, siger direktøren

Brüel Systems har syv faste montører, men serviceafdelingen trækker også på produktionen.

Brüel Systems A/S
mio. kr. 2016 2015
Bruttofortjeneste 52,2  18,9 
Resultat af primær drift 11,7  2,4 
Resultat før skat 11,1  3,3 
Årets resultat 8,6  2,7 
Balancesum 48,7  30,3 
Egenkapital 20,9  12,7 
Antal ansatte 57  30 
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19