23948sdkhjf

Nordtec-Optomatic køber systemhus

Efter overtagelsen har den østjyske virksomhed et halvt hundrede medarbejdere fordelt på tre afdelinger.

Nordtec-Optomatic (NTO) i Ikast overtager systemhuset BEC i Randers. Automations- og softwarevirksomheden vil hermed sikre sig større volumen på det voksende marked for industriel automation.

De to virksomheder fortsætter som selvstændige søsterselskaber, de bevarer firmanavnene, og de i alt 50 medarbejderne bevarer deres arbejdspladser på de nuværende lokationer i Ikast, Randers og Solrød.

Overtagelsen er sket via det nystiftede holdingselskab, Industrial Automation Group, med virkning per 1. januar 2017.

Sikrer 13 arbejdspladser
Erik M. Sørensen betegner salget af BEC som en perfekt løsning, da han er blevet 64 år, og har ønsket at være i fornuftig tid med at sikre virksomhedens videre drift og arbejdspladserne for de 13 medarbejdere i Randers.

- Vi er på den måde kommet sikkert i havn, så både vi og kunderne kan føle os sikre på, at vi kan fortsætte med de mange spændende og udfordrende opgaver, vi løser i BEC, siger han.

Preben Jakobsen glæder sig over, at man med overtagelsen af BEC står endnu bedre rustet til de projekter og opgaver, fremtiden vil byde på:

- For det er tydeligt, at det går op for flere og flere, at automation er en god investering. Den investering kan vi nu gøre endnu bedre, påpeger han.

Kan løfte større opgaver sammen
Formålet med at samle de to jyske virksomheder er først og fremmest at samle en større volumen og på den måde samtidig opnå en større synlighed i markedet. Derudover forventer man at hente synergigevinster med hensyn til salg og markedsføring, og ikke mindst får man samlet et større rekrutteringsgrundlag for medarbejdere.

- NTO og BEC har kompetencer, der i høj grad supplerer hinanden. Vi bliver en endnu stærkere partner indenfor industriel automation, vi bliver i stand til at løfte større opgaver - og det kommer i sidste ende vore kunder til gode, understreger administrerende direktør Preben Jakobsen, NTO.

Erik M. Sørensen fortsætter som direktør i BEC, foreløbigt frem til udgangen af 2017. Begge parter forventer dog at samarbejdet fortsætter.

De to virksomheder har været med i branchen siden 1980'erne. Begge arbejder med automationsløsninger, projektledelse, PLC-/PC-software og tavlekonstruktion og -montage, mens BEC i højere grad end NTO har beskæftiget sig med standard- og serieproduktion med egenudviklet software.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109