23948sdkhjf

75 tons stål og 250 tons beton: HSM er på specialopgave

Svejsefolkene er i øjeblikket ved at producere en ret speciel ordre hos Grenå-virksomheden HSM Industri. I metalvirksomhedens store haller er delene til en stor helikopterplatform ved at komme til verden.

Platformen skiller sig ud fra mængden, fordi den bliver placeret oven på en 15 meter høj stålkonstruktion. Kunden er A.P. Møller Fonden, og HSM Industri har stået for projektering i samarbejde med Rambøll.

Når den store konstruktion er færdigproduceret, bliver platformen doneret til Region Midtjyllands nye universitetshospital i Aarhus.

- Det er første gang, at vi skal producere en helipad, og en af de ting, som gør projektet specielt, er, at platformen skal leve op til reglerne fra Statens Luftfartsvæsen, siger Nick Palk, projektchef hos HSM Industri.

Bruger 325 tons materialer
Helikopterplatformens tårnsektion bliver seks meter i diameter, og på toppen er landingsplatformen med sine 28 meter i diameter.

Der bliver installeret en gangbro fra landingspladsen til hospitalet, og der skal også opbygges en trappe indvendig i selve tårnet.

Dækket bliver støbt af 250 tons beton, og dækket får samtidig indbygget varme. Der bliver alt i alt brugt ca. 75 tons stål til den store konstruktion. Platformen forsynes også med brandslukningsudstyr. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078