23948sdkhjf

Salget af brugte CNC-maskiner er kommet i gang igen

Efter nogle hårde år med dalende salgstal, er der igen kommet gang i interessen for brugte CNC-maskiner.

- Det er da sjovere at gå på arbejde i dag.

Sådan lyder det fra Stig Bindner, der er direktør i værktøjsmaskinfirmaet af samme navn, der blandt andet lever af at sælge brugte CNC-maskiner til ind- og udland.

Efter nogle hårde år under finanskrisen og i kølvandet deraf, er der endelig kommet gang i salget af brugte maskiner igen.

- Det er min klare overbevisning, at markedet ligger stabilt igen efter finanskrisen. Selvfølgelig svinger salget fra måned til måned, men der er gang i butikken, siger Stig Bindner.

Stig Bindner Værktøjsmaskiner opkøber brugte maskiner til jern- og maskinindustrien og sælger dem videre til enten andre steder i Europa, eller til Indien og Mellemøsten, afhængigt af, hvilke maskiner der er tale om. De virksomheder, der skiller sig af med maskinerne, er typisk ude efter at frigøre kapital eller simpelthen at opgradere med maskiner af nyere dato.

Heldigt med at lille lager
Stig Bindner fortæller, at selvom krisen efterhånden ligger nogle år tilbage, så er det først inden for de sidste par år, at det brugte marked for CNC-maskiner er kommet rigtigt op at køre igen.

- Det er sjældent man ser en global krise, som vi havde den. Normalt ser man krisen i enten USA eller Europa, og kan så koncentrere sin eksport til et andet sted. Her ramte den alle, og uanset næsten hvor vi henvendte os, så var der lukket, siger Stig Bindner.

Det næsten totale stop for køb og salg af brugte CNC-maskiner betød, at Stig Bindners firma ikke havde så mange ordrer i bogen som ønsket.

- Under krisen var vi meget forsigtige med at købe ind til lageret. Heldigvis har vi kun et lille lager, der ikke kan rumme så mange maskiner, så det var begrænset, hvor ”ondt” det kunne gøre. Der findes store virksomheder, der havde maskiner stående for mange millioner kroner, som de nok måtte nedskrive en del af værdien af, siger Stig Bindner.

Men nu er der gang i handlen med brugte maskiner igen, og Stig Bindner fornemmer endda, at flere og flere virksomheder hopper med på automationsbølgen.

- Vi oplever, at mange investerer i en billig, brugt CNC-maskine, fordi deres lærling skal have en at øve sig på. Der er også mange, der har en traditionel maskinpark, men så prøver en enkelt CNC-drejebænk bare for at se, om det nu er noget for dem. Jeg fornemmer helt klart, at virksomhederne er blevet mere nysgerrige, hvad automationsløsningerne kan gøre for dem, slutter Stig Bindner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236