23948sdkhjf

Pilotprojekt tester robotter som pizzabude

Starships Technologies og pizzagiganten Domino’s er klar til at sende de første robotter på gaden, for at teste, om fremtidens pizzaleverance kan overtages af teknologiske bude.

Pilotprojektet kommer til at foregå i udvalgte byer i Tyskland og Holland, og det bliver i første omgang prøvet af på kunder bosiddende inden for en radius af omkring 1,5 kilometer fra et Dominos’s pizzaria.

Robotterne kører autonomt, men er fra centralt sted overvåget af mennesker, der til hver en tid kan gribe ind i robottens kørsel, hvis det bliver nødvendigt.

Pizzakæden oplyser, at robotterne kommer til at fungere som et supplement til de allerede eksisterende leveringmetoder fx biler, scootere og elcykler.

Nye fragtmuligheder
Starships Technologies blev stiftet i 2014 af Skype-grundlæggerne Janus Friis og Ahti Hainla. På deres korte levetid har selskabet opbygget en flåde af selvkørende robotter med det formål at undersøge mulighederne inden for markedet vareudbringning inden for et tidsramme af 15-30 minutter.

Samarbejdet er aktuelt med pizzakæden, men det er også meningen, at selskabet skal blande sig i fragtopgaver med andre selskaber inden for udbringning af mad samt omdeling af post i eksempelvis Tyskland, Schweitz og USA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078