23948sdkhjf

Fokus på stress og nedslidning

Arbejdsmiljøforskningsfonden har uddelt knap 29 mio. kr. til forskningsprojekter om nedslidning og psykisk arbejdsmiljø.
Arbejdsmiljøforskningsfonden har netop uddelt 9,3 mio. kr. til to forsknings-projekter om nedslidningsskader.

Det ene projekt handler om generel nedslidning og muskelskeletbesvær i udvalgte brancher, mens det andet projekt sætter fokus på nedslidnings-skader i knæene.

Samtidig har fonden uddelt 19,4 mio. kr. til seks forskningsprojekter i psykisk arbejdsmiljø. Disse projekter handler om stressforebyggelse, herunder også det grænseløse arbejde.

Fonden har siden sin start i 2003 bevilget ca. 64 mio. kr. til projekter om psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til ca. 44 pct. af fondens samlede støtte til arbejdsmiljø-forskning i de sidste tre år. Af den samlede bevilling er der givet 25,6 mio. kr. i støtte til forskningsprojekter om stress.

Stress er et væsentligt element i det psykiske arbejdsmiljø og er dermed blandt de fire arbejdsmiljøområder, som regeringen har prioriteret frem til 2010.

Stress indgår derfor også med stor vægt i Arbejdsmiljøinstituttets strategi for 2006-10. AMI’s forskning finansieres fortrinsvist af instituttets basisbevilling og af Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Kilde: Arbejdstilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078