23948sdkhjf

Fire nye projekter skal være de næste danske robotsuccesser

Robocluster har søsat fire nye projekter for fremtidens automation.

Inspektionsrobotter, robotter som skadedyrsbekæmpere, kirurgi-robotter samt robotteknologiens rolle i industri 4.0. Det er kort fortalt de fire felter, som Robocluster er i fuld gang med at kickstarte innovation og produktudvikling indenfor. Det skriver Robocluster i en pressemeddelelse.

Alle projekter løber fra 1. marts 2017 til udgangen af februar 2018 og har hver især budgetter på 750.000, der delvist er financierer af det landsdækkede innovationsnetværk Robocluster.

Bringer mennesker sammen
Hver satsning har sat et tværfagligt hold af virksomheder og vidensinstitutioner bag sig, der sammen skal de udvikle og teste nye teknologier, opfindelser og anvendelsesområder.

 Et af konsortierne bag RoboClusters nye projekter er Storebælt A/S, Force Technology, Blade Test Centre, Drone Volt Scandinavia og DTU Elektro. Konsortiet vil sammen løse de udfordringer, der er i dag blokerer for brugen af robotter og droner til at inspicere store konstruktioner som vindmøllevinger, tårne, broer og tanke.

- Vi bringer mennesker sammen, der ellers ikke ville have mødt hinanden. Og vi skaber en platform for udvikling af nye ideer, teknologier, markeder, som gør det muligt for andre, at få øjnene op for potentialet. Ofte er ideerne så innovative, at teknologien også skal nytænkes. Så vi er nødt til at arbejde langsigtet for at stimulere, at nye danske robotopfindelser kan revolutionere verdensmarkedet flere år ud i fremtiden, påpeger Cluster Manager, Bjarke Falk Nielsen fra RoboCluster.

Fokus på hvert projekt
Endnu er alle projekterne i deres spæde start, og det er dermed for tidligt at beskrive nærmere, hvad de fire projekters konkret omdrejningspunkter er.

Automationsfokus følger projekterne nært og bringer artikler om projekterne i løbet af sommeren 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281