23948sdkhjf

Stor interesse for kurser i maskinsikkerhed

Maskinsikkerhed ApS oplever stigende interesse for kurser i CE-mærkning og risikovurdering. Virksomhederne ved, at en fejl kan koste dyrt, lyder forklaringen på den store interesse.

Maskinsikkerhed ApS har her i foråret 2017 oplevet en øget søgning til alle typer af kurser.

Især når det handler om kurser i CE-mærkning og risikovurdering er interessen større, end man er vant til i forårssæsonen. Det oplyser Maskinsikkerhed ApS.

Kurserne i CE-mærkning giver introduktion til CE-mærkning af maskiner, regler og krav, brug af standarder, risikovurdering, både af nye maskiner og af ombygninger og ændringer af maskiner og anlæg. Samtidig sættes der fokus på brugsanvisning, teknisk dossier og erklæringer og ikke mindst Maskindirektivet.

Kurset i risikovurdering er designet for dem, der skal udarbejde risikovurderinger, for de maskiner de bygger eller bygger om. Det er normalt maskinfabrikanter eller produktionsvirksomheder, der søger disse kurser, oplyser Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed Aps.

- Hvis man skal forklare den øgede interesse for netop disse kurser, så er det oplagt at se på de krav maskinkøberne stiller, og som maskinfabrikanterne skal leve op til. Køberne har lært, at et klister-mærke med et CE ikke nødvendigvis medfører, at maskinen er både sikker og driftsvenlig. Der er derfor kommet meget mere opmærksomhed fra køberne omkring vigtigheden af CE-mærkning og dokumentation heraf i form af teknisk dossier, incl risikovurdering. Det medfører så øgede krav fra køberne om at fabrikanterne skal kunne redegøre for det sikkerhedsmæssige design af maskinerne, siger Hans Morten Henriksen.

Fejl koster ordrer

Hans Morten Henriksen peger på, at fabrikanterne har lært, at de risikerer at miste ordrer, hvis de ikke lever op til kravene.

- Desuden ser vi også, at maskinkøberne selv tager på vores kurser for at blive bedre til at stille de rigtige krav, og for at kunne håndtere sammenbygninger/ændringer/ombygninger i egen produktion. Foråret plejer at være en noget stille periode, men vi har haft en rigtig god søgning til kurserne, siger Hans Morten Henriksen og fortsætter:

- Det har både været de almindelige kurser i CE-mærkning af maskiner, men også vores nye kursuspakke i ’El på maskiner’, hvor man over fem dage kommer igennem EN 60204-1, tavler og nødstop/lågekontakter mv. Og på opfordring tager vi en runde mere her i foråret, så vi udbyder vores CE-mærknings-kurser og kur-set i risikovurdering endnu en gang i april og maj.

Maskinsikkerhed ApS har et omfattende udbud af kurser inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning, og afholder kurser i Randers, Ballerup og Middelfart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078