23948sdkhjf

Nyt drejekoncept bruger skrå vinkler

Nye værktøjer og ny drejeproces kan hæve produktiviteten med op til 50 procent, varsler Sandvik Coromant.

Hvorfor skal drejeprocesser altid foregå med en vinkel på omkring 90 grader mod emnet?

Det spørgsmål har Sandvik stillet sig selv, og resultatet er blevet nogle nye værktøjer CoroTurn Prime og en ny proces PrimeTurning, som Sandvik netop har offentliggjort. Det giver ifølge Sandvik en højere produktivitet.

Værktøjerne skærer i en skrå vinkel i forhold til emnet, eksempelvis 25-30 grader i forhold til emnet, og bearbejdningen starter inde ved patronen.

- Ved konventionel bearbejdning arbejder man sig udefra og ind. Men vi kører ind i emnet inde ved patronen, og så kører vi baglæns ud, siger produktspecialist René Thrue fra Sandvik Coromant Danmark.

Metoden gør, at man kan opnå nogle meget større frihedsgrader til at dreje den profil, som man ønsker.

Flere operationer
- PrimeTurning gør det muligt for maskinværksteder at gennemføre langsgående, profil- og fasnings-operationer med et enkelt værktøj, skriver Sandvik i en pressemeddelelse.

Sandvik kalder det også for industriens første virkelige "all directional turning". Altså drejning i alle retninger.

Kan tage større spåner
Når værktøjerne arbejder i en skrå vinkel, bliver det muligt at tage større spåner.

- Vi kan køre med en højere tilspænding, i nogle tilfælde dobbelt tilspænding, og vi kan køre med skærehastigheder, som er op til tre gange så hurtige. Så vi opnår nogle skæredata, som man ellers ikke ser, fortæller René Thrue.

Sandvik skønner, at der vil være en øget produktivitet på over 50 procent i nogle tilfælde. Forbedringerne hænger i nogen grad sammen med den lille indgangsvinkel i materialet.

Starter med to værktøjer
Sandvik Coromant er til en start på markedet med to værktøjer i den ny serie CoroTurn Primes. CoroTurn Prime B er beregnet til grov bearbejdning, mens CoroTurn Prime A retter sig mod lettere arbejde og finish. Der er seks Prime B-værktøjer og ni Prime A-værktøjer tilgængelige.

Desuden er Sandvik ude med en PrimeTurning kodegenerator til konceptet. Den sørger for at indstille optimale indgangsvinkler og indfødningshastighed, og den laver ISO-koder, som er kompatible med mange CNC-systemer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125