23948sdkhjf

100 metalmaskiner på auktion

KJ Auktioner sælger omkring 100 metalmaskiner og rigtigt meget udstyr fra Harry Pedersen Værktøjsmaskiner i Faaborg. Især udenlandske købere står på spring.

Omkring 100 traditionelle metalmaskiner er sat på auktion hos KJ Auktioner, efter indehaveren af Harry Pedersen Værktøjsmaskiner i Faaborg på Fyn er afgået ved døden. I alt er der knap 600 forskellige enheder, der kan bydes på.

Der er tale om alt inventar lige fra store værktøjsmaskiner til almindeligt håndværktøj samt værkstedsinventar på det omkring 1.000 kvadratmeter store værksted, hvorfra der er blevet forhandlet værktøjsmaskiner til industrien igennem 34 år.

Samlingen rummer kantpresser, pladebukkere, fræsemaskiner, drejebænke og pladesakse og så ekstremt meget tilbehør og udstyr til maskinerne, for eksempel almindeligt håndværktøj, stålreoler, værktøjsvogne og lignende.

- Harry Pedersen Værktøjsmaskiner havde et godt image og var kendt for at sælge velholdte maskiner. Jeg forventer, at auktionen samlet vil indbringe mellem 500.000 og 1 mio. kr., siger Karsten Madsen, direktør og indehaver af KJ Auktioner.

Velholdt udstyr
Han fortæller, at KJ Auktioner har omkring 15-20 lignende auktioner ud af i alt 100 auktioner om året.

- Det særlige ved denne auktion er, at både maskiner og udstyr er så velholdt. Der er rimelig stor interesse allerede nu, og der er omkring 250 bydere, og det tal vil stige i forbindelse med eftersyn 5. maj, siger Karsten Madsen.

Auktionen er online og kører frem til 9. maj. De fleste af maskinerne har en del år på bagen, og det får listen af potentielle købere til at vokse ud over Danmarks grænser.

- Jeg regner med at sælge mange af maskinerne til internationale købere. I Danmark er de fleste overgået til CNC-styrede maskiner, men der er stadig efterspørgsel efter de traditionelle værktøjsmaskiner i udlandet, så vi skal nok sælge rub og stub, siger Karsten Madsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078