23948sdkhjf

Blaaholm satser på de helt store emner

Blaaholm i Esbjerg er vokset med ekspresfart, ikke mindst i kraft af vindmølleindustrien. Firmaet opsøger specialopgaver, der kræver udvikling.

I en årrække har Blaaholm A/S i Esbjerg haft omkring 10-15 medarbejdere. Men de sidste par år er det gået stærkt.

Alene sidste år voksede virksomheden fra 45 til 80 ansatte.

Vindindustrien er stærkt medvirkende til væksten. Blaaholm har fået succes med blandt andet specialløsninger til tårnproduktion til vindindustrien.

Blaaholm har i den grad specialiseret sig i de store emner. Firmaet har for eksempel udviklet rullebukke til at håndtere sektioner af vindmølletårne.

- Vi udvikler og producerer komplette fabrikker til produktion af vindmølletårne, fortæller Torben Blåholm, virksomhedens 42-årige direktør og hovedaktionær. Han er smed og ingeniør og næsten to meter høj.

Blaaholm har leveret den slags udstyr til det meste af verden, blandt andet til Brasilien Bolivia og Egypten.

100 svejsetimer 
I produktionshallen er smed Torben Klaaby i gang med at flytte en stor stålplatform på adskillige ton. Den skal bruges som redskab i vindmølleindustrien, når vindmøllenaceller skal bugseres på plads. Der ligger omkring 100 svejsetimer foran ham, før alle revner og hulrum er udfyldt, fortæller han.

Torben Blåholm kan godt tale med om opgaven. Han er nemlig selv oprindeligt uddannet smed.

Blaaholm A/S fremstiller med Torben Blåholms ord "komplette transportkoncepter til store vindmøllevinger".

Blaaholm arbejder inden for de store størrelser, og der skal helst være nogle udviklingstimer i opgaverne. Sådan har været siden virksomhedens start i 2005.

- Der skal altid være udvikling i opgaverne. Vi skal bringe noget viden ind i opgaverne. Hvis vi ikke kan gøre det, skal vi ikke tage opgaverne, siger han.

I dag er firmaets udviklingsafdeling vokset til 15 medarbejdere. Det er ingeniører, produktionsteknologer og maskinmestre.

Vokseværk og ambitioner 
Administrationen er vokset lige så hurtigt som produktionen. Det mærker man tydeligt i kontorerne i Esbjerg, hvor medarbejderne sidder tæt.

Virksomheden har planlagt en ny produktionshal og større kontorer i Esbjerg inden længe.

- Det betyder, at vi udvider arealerne fra 5.500 til 6.700 kvadratmeter inden for et halvt år, siger Torben Blåholm.

Smeden fra Esbjerg med det beskedne smil har ambitioner om mere.

- Vi har en ambition om at vokse 20 procent om året. Vi vil gerne vokse og opdyrke nye forretningsområder. Vi tror især på, at robot- og automationsafdelingen vil vokse kraftigt de kommende år, siger han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125