23948sdkhjf

Genindvinding giver gevinst hos sinter-specialist

FJ Industries, sparer 20.000 kr. om måneden på genindvinding.

 20.000 kr. hver eneste måned. Det er, hvad FJ Industries sparer på energiomkostningerne efter at have investeret i varmegenvinding af røggasser.

Tilbagebetalingstiden er derfor cirka to og et halvt år på det anlæg, som Exodraft i Odense har leveret som en nøglefærdig varmegenvindingsløsning, der både involverede tunnelovne og kompressor.

FJ Industries, der har hovedsæde ved Ferritslev på Fyn og fabrikker i både Sverige og Kina, har gennem næsten 30 år specialiseret sig i fremstilling af sintermetal emner.

Produktion af sintermetal er en lang proces, hvor metalpulver udsættes for massivt tryk for at presse det sammen til metalkomponenter, der efterfølgende sintres (varmebehandles) i en tunnelovn.

Hærdningen i tunnelovnen afgiver store mængder overskudsvarme via røggasser, og det var netop denne varme, som FJ Industries sammen med Exodraft så en mulighed for at genanvende.

Ved at genanvende overskudsvarmen fra røggasserne kunne FJ Industries udlede væsentlig mindre C02 og samtidig reducere energiomkostningerne betydeligt.

- Det er vigtigt, at virksomheder tager et ansvar med hensyn til miljøet. Når det er sagt, så er det selvfølgelig også den økonomiske besparelse, vi har fokuseret på. Vi har investeret i det her, fordi vi kan opnå betydelige besparelser ved at genanvende varmen fra vores ovne, siger administrerende direktør i FJ Industries, Lars Wildenschild.

Løsningen omdanner den varme røggas til varmt vand. Det varme vand bruges ikke kun til opvarmning af FJ Industries’ lokaler, i administrationen og i produktionen, men også til at opvarme bade- og brugsvand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094