23948sdkhjf

Komplekst støbegods er fremtiden

Metalstøberiet Bjerregaard Nielsen i Greve kæmper for håndværket.

Syd for København, i Greve, ligger metalstøberiet Bjerregaard Nielsen med speciale i kvalitetsstøbegods i letmetal.

Støberiet er kommet gennem krisen blandt andet ved at deltage i et projekt med Dansk industri, der hedder Stram Kæden. For støberiet blev som så mange andre danske virksomheder tvunget til at kigge på, hvordan virksomheden kunne effektivisere sine arbejdsgange og øge produktiviteten.

Men i dag trives virksomheden i Greve, selvom støberiet stadig kan mærke efterdønningerne fra krisen. Derudover står virksomheden over for en økonomisk udfordring med at foretage et generationsskifte til sønnerne, der i dag er afdelingsledere i henholdsvis støberiet og efterbearbejdningen.

Det er særligt de mere komplekse og kompetencekrævende støbeopgaver, som støberiet Bjerregaard Nielsen tjener penge på og vil satse på fremover.

- Det er svært at hamle op med kineserne og inderne, der kan masseproducere helt enkle opgaver billigere end os. Den største udfordring for os er de høje produktionsomkostninger. Men omvendt har vi en styrke i at have nogle erfarne værktøjsmagere og maskinmedarbejdere, der kan deres kram, hvad enten arbejdet udføres efter 3D-filer modtaget fra kunderne eller efter 2D-tegninger, skitser og prototyper, siger indehaver og direktør Jørgen Thøgersen.

Metalstøberiet Bjerregaard Nielsen blev grundlagt i 1946 og beskæftiger i dag 23 medarbejdere. Virksomheden flyttede til Greve fra Glostrup for 10 år siden.

På værkstedet forvandles de støbte aluminiumselementer til blandt andet udendørslamper, elektronikkasser og beslag.

Støberiet bruger i dag 250 tons aluminium årligt og råder over 4.000 kvadratmeter produktionslokaler, 10 elektriske smelteovne samt manuelt styrede støbemaskiner og 10 CNC-styrede maskiner til efterbearbejdning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081