23948sdkhjf

Ny produktionsgang i Coloplast: Børnesygdommene udryddes i Thisted

De automatiserede anlæg indkøbes, sættes op og testes på fabrikken i Thisted. Dernæst sendes alt til udlandet for at masseproducere.

- Hvis der kommer et skrivebord kørende, så er det bare fordi, vi også er ved at flytte rundt i kontorlokalerne, siger Christian Alstrup Borregaard, ledende logistikmedarbejder på Coloplasts fabrik i Thisted.

Flytningen er en del af en større omlægning af produktionsgangen på fabrikken i Thisted fra at være volumeproduktion til at være projektproduktion. Knap så teknisk betyder det, at fabrikken i Thisted starter produktionen af et nyt produkt op, indhenter de rette produktionsanlæg og får produktionen til at glide, inden hele maskinparken sendes til eksempelvis Ungarn, hvor masseproduktionen derefter går i gang.

- Man kan sige, at her i Thisted afliver vi de børnesygdomme, der altid opstår, når man starter en ny produktion. Efter seks måneder skulle det hele gerne køre uden problemer, og så sender vi alt materiel til udlandet, hvor processen går i masseproduktion, siger Christian Alstrup Borregaard.

På den måde holder de problemerne ét sted og kan holde de relevante medarbejdere på samme matrikel, uddyber han.

20 procent justeringer
På fabrikken i Thisted står to produktionsanlæg side og side og trykker stomiposer. Eller det vil sige: Det ene er ved at blive skruet fra hinanden og skal sendes til udlandet i en container en af dagene, men det andet snurrer taktfast endnu.

Omlægningen er virksomhedens måde at bruge de rigtige ressourcer de rette steder, forklarer Christian Alstrup Borregaard.

- I Danmark er vi gode til problemløsning, så det giver mening at holde den indledende produktion her, hvor alt know how er samlet. I udlandet har de kapacitet, maskiner og mandskab til de helt store produktioner, hvor vi til gengæld kommer til kort. På den her måde gør alle det, de er gode til, siger han.

For personalet i Thisted handler det om at komme ind i produktudviklingen så tidligt som muligt, fordi de med deltagelse i forprojekterne kan forudse de udfordringer, der måske venter om hjørnet.

- 80 procent af alle omkostninger bliver defineret meget tidlig i projektet, nærmest allerede når man ved hvordan produktet skal se ud. Det gælder for os om at være med der, så vi indarbejder produktionsvenlighed meget tidligt. På den måde kan vi håndtere mange problemer allerede inden, de opstår, siger Christian Alstrup Borregaard.

Flytningen og omstruktureringen på fabrikken i Thisted er på mange måde en synliggørelse af, flere faggrupper er med i produktudviklingen sammen.

- Det giver en nemmere arbejdsproces, hvis der kun er én meter mellem maskinoperatørerne, ingeniørerne og tegnerne. Så bliver alle lemmet ind i produktet samtidig og kan bidrage med deres viden fra starten. Så er der bedre chancer for, at produktet får en mere gnidningsfri start, siger han.

Stomisællert tog fusen på produktionen
Den nye produktionsgang har været prøvet af, men har allerede været udfordret af en ny type stomipose, der solgte ud over alt forventning.

- Efter planen skulle produktionen af den nye stomipose og de tilhørende anlæg sendes til Ungarn, men på grund af en helt vild efterspørgsel, var vi i Thisted nødt til at hjælpe til med at masseproducere. Ingen havde set det komme, siger Christian Alstrup Borregaard.

Nu er produktionslinjerne for stomi-sællerten begyndt at blive pakket sammen og skal sendes til Ungarn over de kommende måneder, fordi efterspørgslen herfra kan dækkes fra fabrikken syd for Budapest. Operatørerne er ved at skrue transportbåndet og robotgriberne fra hinanden og gøre det klar til køreturen til Østeuropa.

- Jeg har været her to år efterhånden, og jeg bliver stadig overrasket over, at et funktionelt anlæg i Thisted på en uge kan stå i Ungarn og blive klargjort til masseproduktion, som havde det aldrig befundet sig andre steder, slutter Christian Alstrup Borregaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.362