23948sdkhjf

Nordjyder lancerer fuldautomatisk fyldeanlæg til store sække

Nordjyske Pan Pac viste på Interpack, hvordan de kan automatisere BigBag fyldning - for selv små- og mellemstore virksomheder

Når pulver, granulat eller andre bulkmaterialer skal fyldes på store bigbag-sække, foregår det langt de fleste steder stadig manuelt.

Derfor var det lidt af en verdensnyhed som nordjyske Pan Pac Engineering havde med på Interpack i starten af maj; et nyt patenteret fuldautomatisk fyldeanlæg til BigBag-sække.

Der findes i dag kun nogle meget store automatiske fyldeanlæg, som kræver meget plads.

- Vi har patenteret løsningen, som er særlig på grund af de formatrør, som ændres efter sækkestørrelserne. Vi har i dag to anlæg, som kører i produktion, men det er først nu, at vi begynder at markedsføre vores patenterede løsning, siger Morten Nysted, administrerende direktør i Pan Pac Engineering.

De andre løsninger kræver at hele anlægget bliver skiftet ud, og det kan kun betale sig at automatisere, hvis man har en stor produktion med op til 80 sækkeskift i timen.

- Fordelen er, at vi kan integrere vores løsning på eksisterende fyldeanlæg, og det gør prisen på anlægget markant lavere. Den robotstyrede løsning har en indlæsningstud med varierende længde, hvilket betyder, at vi kan reducere højden på anlægget med omkring 1,5 meter, og det er nødvendigt for at kunne integrere på eksisterende anlæg, siger Morten Nysted.

Leverer totalløsninger

Pan Pac Engineering er to mand på Interpack, og de står ikke kun på den danske fællesstand.

- Vi er på Interpack for at vise løsningen frem til både maskinbyggere og sækkeleverandører. Vi er rundt og tale med andre andre udstillere, og de fleste er meget interesserede, for der findes ikke lignede løsninger. Det tager tid at præsentere nye løsninger, som folk ikke kender i forvejen, og der kommer formentlig til at gå lidt tid, før vi for alvor får hul igennem til markedet for denne løsning. Vi leverer totalløsninger, så det er ikke almindeligt gadesalg, som mange andre på messen her laver, siger Morten Nysted og smiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.867