23948sdkhjf

Dansk firma vil revolutionere bagagehåndtering i lufthavne

Det danske firma BBHS er i næste uge nomineret til at vinde en international IATA-pris for banebrydende nytænkning inden for håndtering af bagage i lufthavne.

Det danske firma BBHS står bag en innovativ løsning, som sætter bagagehåndtering i et automatisk system, der nedsætter det manuelle arbejde i lufthavne med op til 95 procent og reducerer antallet af ødelagt baggage med op til 50 procent. Det skriver BBHS i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at føre bagagetransport ind i det 21. århundrede, og vores løsning er i al beskedenhed den største udvikling på området i 50 år. Vores system vil både nedsætte ventetid, antallet af ødelagt bagage, forbedre sikkerheden samt væsentligt nedsætte antallet af arbejdsskader, der er forbundet med det hårde, fysiske arbejde, siger Martin Sattrup Christensen, CEO i BBHS.

Millioner af kufferter transporteres dagligt via fly, og de bliver ofte kastet rundt fra sted til sted både før, under og efter flyets afgang og ankomst.

BBHS-løsningen integreres i lufthavnen både ved afgang og ankomst, hvor bagagetransporten foregår automatisk fra terminaler til fly. Når man afleverer sin kuffert, bliver den automatisk fragtet på flyet, og når man lander, foregår transporten fra flyet til transportbåndet også automatisk, så ingen smider rundt med kufferten.

Har man travlt, kan det også være slut med urimelige ventetider, da systemet giver mulighed for at levere baggagen hurtigere til for eksempel travle forretningsfolk. Derved leveres den yderligere service, som Business Class-passagerer betaler for, for at få bagagen leveret først ved ankomst.

BBHS-løsningen er allerede implementeret i Billund Lufthavn, og den var medvirkende til, at lufthavnen i 2016 modtog Arbejdsmiljøprisen. Vojens Lufthavn er ved at indføre systemet som en test- og showroom-facilitet, og der forhandles i øjeblikket intenst med andre lufthavne.

Hos BBHS lægger man ikke skjul på de høje ambitioner, og i næste uge er BBHS blandt tre finalister nominerede til en Innovationspris hos The International Air Transport Association (IATA), der repræsenterer 265 flyselskaber og 83 procent af al lufttrafik.

- Vi er stolte over, at vores arbejde vurderes så seriøst, og det er spændende for os at være nomineret til så fornem en pris. Det kan være medvirkende til, at endnu flere får øjnene op for vores produkt, og de enorme menneskelige og økonomiske gevinster, som vores model medfører, siger Martin Sattrup Christensen.

Prisen IATA-IGHC (IATA Ground Handling Conference) uddeles onsdag den 24. maj i Bangkok i Thailand, hvor op til 900 delegerede deltager i afstemningen.

Læs mere om: BBHS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08