23948sdkhjf

Kunderne vil handle miljøvenligt

MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn ser muligheder i den grønne omstilling.

Direktør for MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn, Poul Knudsgaard, er ikke i tvivl om, hvad det er, kunderne vil have for øjeblikket.

- Så grønt som muligt. Der begynder så småt at være nogle skibe, der også sejler på gas – enten ren gas eller kombineret med olie. Lige nu er vi ved de første bølger, og det meste er stadig stadig diesel, vurderer han.

- Så kommer vi også til at se meget mere hybrid og batteridrift. I koncernen tror vi på, at batterier er kommet for at blive. Vi har ikke solgt de store projekter endnu, men vi har den fordel at være en del af Folkevogn-koncernen, som dels har deres egen batterifabrik og dels bruger enorme summer på forskning i batteridrift, fortsætter han.

Han er heller ikke i tvivl om, at der stadig er plads til fabrikken i Frederikshavn, når den grønne omstilling i skibsfarten for alvor tager fart.

- For vores propeller-del er vi fuldstændig ligeglade med, hvad der driver propellen rundt, så den vil vi stadig kunne afsætte. På vores lille hurtigløber-motor kan jeg sagtens se, at den kan spille fint sammen med noget batteri – og den er også forberedt til gas, forklarer Poul Knudsgaard.

Han håber også på, at havneudvidelsen i Frederikshavn kommer til at byde på muligheder – dels fordi der kan komme større skibe til byen, og dels fordi der er planer om at lave et tankanlæg med LNG-gas.

- Der ser jeg bestemt, at der er nogle servicemuligheder Vi forsøger at jagte de muligheder, der er for at lave en god forretning, og det vi ikke kan tjene penge på, det lukker vi ned, konstaterer Poul Knudsgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109