23948sdkhjf

Schaeffler åbner nyt udviklingscenter

Schaeffler Group udbygger deres udviklingskapacitet inden for overfladebe-handling med åbning af nyt udviklingscenter.
Med det nye center får udviklingsingeniørerne hos Schaeffler Group stillet anlæg og kapacitet til rådighed, hvilket åbner nye muligheder for at kunne kombinere forskellige processer og materialer. Det betyder, at nogle pro-cesser kan gøres mere miljøvenlige. Således kan tribologiske, dvs. friktions-optimerede og slidstærke overfladebelægninger, udvikles og omsættes ved hjælp af deres PVD/PACVD udviklingsanlæg.

Coatingmaterialet forekommer enten i fast form (PVD –physical vapour desipostion) eller i gasform (PACVD – plasma assisted chemical vapour desposition) og bliver fordampet i et vakuum. I modsætning til hidtidige coatingmetoder muliggør denne miljøvenlige vakuumproces enestående sammensætninger af forskellige materialer og lag.

Miljøvenlige galvaniseringsmetoder
Derudover står der et galvaniseringanlæg til rådighed til udvikling af mere miljøvenlige galvaniseringsmetoder. Her er der særlig fokus på at udvikle coatings, som er fri for bly og for de giftige krom 6-forbindelser (Cr-VI), således at de nye strenge EU-krav (til skrotning af biler) kan overholdes.

Overfladebehandlingsteknologien får stadig større betydning på grund af de stigende produktkrav inden for industrien (bilindustrien). Schaeffler Group har med deres patenterede mærker Corrotect og Triondur optimeret overflade-funktionen for maskindele inden for områder som fx slidstyrke, glideegen-skaber, glans og optik, elektrisk- og termisk ledningsevne samt korrosions-beskyttelse.

Kilde: Schaeffler – http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079