23948sdkhjf

Svejserobot har reduceret kostprisen markant

En UR-robot hjælper med svejsning af beslag hos Jyden Bur. Fordelene ses på kvalitet og bundlinje.

Hos Jyden Bur i Vemb har man valgt at effektivisere svejsningen af de beslag, virsksomheden bruger i hobetal i deres produktion af bure og staldinventar. 

Det vestjyske firmat har købt en CoWelder-løsning fra Migatronic Automation. CoWelderen består af en lille robot fra Universal Robot, der er montaret på et svejsebord, men nemt kan flyttes rundt i produktionen, hvor der nu er brug for dem.

Det har betydet, at virksomheden i dag sparer væsentligt på den samlede kostproduktion samtidig med, at kvaliteten i hver enkel svejsning er steget markant, siger projektleder hos Jyden Bur, Sebastian Søgaard Jacobsen.

Uden afskærmning
De små emner er nemme at fiksere, og desuden er UR-robotten godkendt til brug uden sikkerhedsafskærmning, hvilket giver de ansatte mere mod på at bruge maskinen i deres arbejde.

- Udover at virksomheden nu har en robot til at svejse de mindre emner, har robotten i sig selv den fordel, at den er meget brugervenlig, og at det derfor er let at sætte en medarbejder til at programmere uden større forudgående viden omkring programmering, siger Sebastian Søgaard Jacobsen.

Derved behøver Jyden Bur ikke at bruge svejseuddannet personale til emnerne, og de kan bruge specialkompetencerne, hvor der virkeligt er behov for det, tilføjer han.

Pris og ensartethed
Tidligere blev emnerne svejst manuelt i fikstur, og virksomheden har kunnet mærke en markant nedgang i beslagenes produktionsomkostninger, fordi der ikke længere skal bruges en mand til udelukkende at svejse denne type emner.

- Reduktionen reduktionen i kostprisen er i nærheden af 91 procent. Desuden har vii oplevet, at kvaliteten på svejsningerne også steget, fordi den automatiserede udførsel giver en ensartet svejsning hver gang, siger Sebastian Søgaard Jacobsen.

Og svejsningerne er holdbare. Virksomheden har taget konsekvensen og testet emnerne med styrkeprøver for at se, om svejsningerne var holdbare. 

- Vi har testet emnerne for styrke og haft dem i en rasler, hvor de er blevet slået hårdt imod hinanden, og på den måde har vi kunnet verificere, at det virkeligt er gode svejsninger med god holdbarhed, slutter Sebastian Søgaard Jacobsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094