23948sdkhjf

Få nye våben i jagten på de rette medarbejdere

En stor gruppe industrivirksomheder leder forgæves efter nye medarbejdere og faglærte. Nu vil Industrisamarbejdet under DI klæde medlemmer bedre på i jagten efter medarbejdere.

Virksomhederne i metal- og maskinindustrien skal blive bedre til at fremhæve sig selv i kampen om medarbejderne og søge professionel hjælp.

Sådan lyder budskabet fra Industrisamarbejdet, som inviterer til gå-hjem-møde d. 7. juni i Aarhus.

Her kan man høre mere om, hvordan vikar- og rekrutteringsvirksomheder kan hjælpe metal- og maskinindustrielle virksomheder til at finde de rigtige medarbejdere.

De vil på baggrund af deres mangeårige erfaringer med at samarbejde med mange forskellige industrivirksomheder give et bud på, hvad der virker, når man vil vinde kampen om medarbejderne.

På mødet vil VikarBranchens medlemmer stille op med indlæg, hvor du bl.a. vil få inspiration til hvordan man fremstår som attraktiv arbejdsgiver, og høre hvordan vikar- og rekrutteringsbureauer kan hjælpe med at finde de rigtige medarbejdere til din virksomhed. Læs mere om arrangementet på www.isa.di.dk

Stort behov

At der er rift om de dygtige medarbejdere understreges af en en undersøgelse foretaget af DI i februar 2017 blandt 123 metal- og maskinindustrielle

Blandt disse virksomheder har 9 ud 10 haft behov for at rekruttere nye medarbejdere i løbet af det seneste år. Næsten en tredjedel af disse virksomheder har oplevet, at rekrutteringen var forgæves. De fleste af virksomhederne har søgt forgæves efter et sted mellem to og fem medarbejdere.

Det er primært faglærte medarbejdere, virksomhederne har søgt forgæves efter. Også mange virksomheder har søgt forgæves efter højtuddannede medarbejdere.

Sociale medier virker

I jagten på medarbejdere begynder flere og flere virksomheder begynder at synliggøre virksomheden på de sociale medier, som er et godt sted at nå ud til mange potentielle medarbejdere i lokalområdet. I den seneste runde af DI’s virksomhedspanel svarer 35 pct. af de metal- og maskinindustrielle virksomhedsledere i undersøgelsen, at de sociale medier helt konkret gør det lettere for virksomheden at rekruttere nye medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08