23948sdkhjf

Universal Robots sigter mod milliarden

Med UR+ og UR Academy er Universal Robots i fuld gang med at realisere den næste industrielle revolution, hvor fleksibel produktion er nøgleordet.

Lige fra den første robottanke blev tænkt hos Universal Robots, har det været målet at udvikle fleksible og universelle robotarme egnet til industriens SMV’er. UR’s letvægts-robotarme arbejder i dag i døgndrift verden over inden for alle brancher, alle virksomhedsstørrelser og med alle typer opgaver.

I løbet af det sidste årti har UR udviklet sig til en international virksomhed på vej mod en milliard-omsætning - i 2016 omsatte UR for 662 mio. kr. - og det har de på mange måder gjort ved at gå mod strømmen. Med sin samarbejdende robotarm forsøger UR at tage skridtet videre end Industri 4.0-tankegangen, og er allerede i fuld gang med at realisere den næste, industrielle revolution.

Læs det gratis magasin Dansk Verdensklasse her

Samarbejdende robotter
Den næste, industrielle revolution og værdiskabelse bliver drevet af samspillet mellem mennesker og robotter, fastslår CTO og grundlægger af Universal Robots, Esben Østergaard.

- Med samarbejdende robotter kan vi tænke produktion på en helt ny måde, hvor fleksibilitet og kreativitet er omdrejningspunktet. Vi skal gøre op med fortidens tankegang om menneske mod maskine og i stedet tænke menneske med maskine. I et effektivt og fleksibelt produktionsapparat samarbejder robotter og mennesker om at løse den samlede opgave ved hver især at løse de delopgaver, som de er bedst til, siger Esben Østergaard.

Med UR-robotten kan man automatisere stort set alle typer opgaver - fra samling, maling, skrueopgaver og mærkning, til sprøjtestøbning, svejsning, pakning og polering. I sit online showroom UR+ har Universal Robots valgt at samle et bredt udvalg af applikationer, optiske kameraer, tilbehør og software, som er godkendt og testet til integration med UR-robotarmene.

- Det skal være nemt og ligetil at konfigurere UR-robotten og montere netop den applikation, robotten skal bruge til at løse opgaven. På den måde opnår man en enorm fleksibilitet i produktionen med hurtig omstilling mellem opgaverne, for eksempel ved spidsbelastningsperioder på skiftende produktionslinjer. Det bliver også rentabelt at køre små og skiftende batches, for eksempel for at imødekomme specielle kundekrav og -ønsker, fortæller nordeuropæisk salgsdirektør Per Kloster Poulsen.

Intuitiv robotprogrammering
I dag er robotprogrammering tungt og ressourcekrævende. Men sådan ønsker de ikke det skal være for UR’s samarbejdende robotter.

- Hos Universal Robots har vi valgt at gå den modsatte vej, nemlig at stille vores programmeringssoftware og træningsmateriale gratis til rådighed med vores UR Academy. At være lokomotiv for at lette videnskabelse og løfte robotfærdighederne generelt ser vi som et vigtigt skridt hen mod fleksibel produktion og realiseringen af den næste industrielle revolution, siger Esben Østergaard.

Per Kloster Poulsen supplerer:

- Fleksibel produktion forudsætter, at det er let og ligetil for medarbejderne at programmere robotten, så de hurtigt og nemt kan flytte den rundt i produktionen. Vi har skabt software og læringsmoduler, der er så intuitive at lære at anvende, at vi kan stille det gratis til rådighed på vores website i stedet for, at medarbejderne skal sendes flere dage på skolebænken.

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282