23948sdkhjf

Ny robotløsning til danske sterilcentraler

I samarbejde med Ken Hygiene Systems har DIS udviklet en robotløsning, der skal indgå i hverdagens sterilcentraler på danske og udenlandske hospitaler.

Ken Hygiene Systems og ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS (Dansk IngeniørService) har udviklet en robotløsning, der skal samarbejde i hverdagen med medarbejdere på sterilcentraler. Systemet har fået navnet Ken Hygiene Systems AL10.

Kravene til robotløsningen var, at den skulle indgå i en hverdag på en sterilcentral, hvor løsningen skulle automatisere opgaver, der kræver meget manuelt arbejde og ventetid. Den skulle selv kunne transportere vaskeracks fra a til b, så personalet slipper for transportopgaverne og slipper for vrid i ryg og ben. Yderligere skulle robotten effektivisere fyldning og tømning af opvaskemaskinerne, så personalet slipper for hele tiden at skulle stå klar. Robotløsningen skulle naturligvis være stabil og selvopladelig, og så skulle den være sikker at bruge i forhold til gældende direktiver og standarder.

På baggrund af DIS’ kompetencer inden for mekanik, elektronik og software samt projektledelse og styring udvikledes en robotløsning bestående af en hæve-/sænkefunktion, en tilslutningsfunktion samt en skub-/trækfunktion. Disse specialløsninger er blevet påbygget en robot fra MiR (Mobile Industrial Robots), der fuldautomatisk skal transportere vaskeracks til vaskemaskinerne, hente vaskeracks efter endt vask og derefter transportere racket til en given destination.

- Da vi hos Ken Hygiene Systems fik ideen til AL10, var det nærliggende at tage kontakt til DIS, som har alle kompetencerne, der er nødvendige i forbindelse med udviklingen af robotløsningen. Vi har tidligere haft et tæt samarbejde og kender derfor hinanden godt. DIS har altid leveret et meget professionelt arbejde på et højt niveau, og vi kunne trygt overlade opgaven til DIS, siger Kim S. Rasmussen, udviklingsdirektør hos Ken Hygiene Systems.

Ken Hygiene Systems AL10 skal nu i test på udvalgte sygehuse, hvor virksomheden glæder sig til at se AL10 leve op til de forventninger, både de og deres kunder har til den nye robotløsning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094