23948sdkhjf

Automatisering sætter sit præg på HI 2017

Det store boom i automatisering og robotudvikling øger industriens behov for at demonstrere og udforske de nyeste teknologier. Det afspejler sig på HI-messen, hvor der i år er både flere udstillere og flere produktnyheder inden for kategorien automation.

Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, sætter for alvor sit præg på HI Tech & Industry Scandinavia 2017, der består af de seks fokuserede delmesser "Automation", "Værktøj og Produktionsudstyr", "Innovation", "Energi", "Underleverandører" og "Logistik".

"Automation" er den største delmesse, og både inden for industriel automatisering og procesautomatisering præsenterer udstillerne en lang række nyheder.

Men også nye områder som Cloud-baserede løsninger, digitaliseret engineering, trådløse kommunikationsløsninger, Big Data-analyse og kollaborative robotter - cobotter - præsenterer nye produkter og løsninger. Inden for produktionsteknologien præsenteres også nye løsninger til eksempelvis 3D-print og visionbaserede kontrolsystemer. På mange områder er IT-baserede løsninger smeltet sammen med traditionelle automationsløsninger, skriver MCH Messecenter Herning i en pressemeddelelse.

Alt automatiseres
Automatisering har branchemæssigt bevæget sig ind på alle områder. Fra landbrug, fødevareindustri, medicinalindustri og energiproduktion til bygningsautomatisering, underholdningsindustrien og transportsektoren, hvor eksempelvis selvkørende tog og biler allerede findes.

- Vore medlemsvirksomheder oplever for tiden en markant fremgang i efterspørgslen af intelligente automationsløsninger i industrien, siger administrerende direktør Niels Barfod Jakobsen, Løwener, der er medlem af HI-messekomiteen som repræsentant for Bitva, Brancheforeningen for Industriel Teknik, Værktøj og Automation.

- Bitvas medlemsvirksomheder bakker kraftigt op omkring HI Tech & Industry Scandinavia 2017, der afholdes i MCH Messecenter Herning i dagene 3.-5. oktober 2017, og er den brancheforening, der er bedst repræsenteret på messen. Dette skyldes ikke mindst den optimisme, der er i branchen, og at virksomhederne har erfaring for, at de på HI-messen kan præsentere deres produkter for et stort antal kvalificerede besøgende, og informere dem om de mange muligheder automatisering åbner for en mere effektiv og lønsom produktion.

Rekordantal robotter
Også med hensyn til robotter markerer HI-messen, at dansk industri på dette område har taget denne teknologi til sig og internationalt er med helt fremme.

- Robotter er med til at øge produktiviteten samt fastholde og skabe arbejdspladser. Vi har nu lagt finanskrisen bag os, og alle størrelser af virksomheder er begyndt at investere i robotløsninger. Danmark er pænt med fremme med hensyn til antallet af installerede robotter i forhold til indbyggertallet, og der produceres også robotter og robottilbehør i Danmark. Vi kan derfor konstatere, at der på HI-messen er det hidtil største antal robotter, der præsenteres samlet på en messe i Danmark, siger Søren Peter Johansen, der er faglig leder for robotteknologi på Teknologisk Institut og sekretariatsleder i Dira, Dansk Robot Netværk.

Flere udstillere
Især automationsområdet har ifølge MCH opnået stor popularitet, og derfor er antallet af udstillere på "Automation" allerede på nuværende tidspunkt højere, end det var på HI-messen i 2015. Men der er stadig plads til flere udstillere, påpeger Mona Jakobsen, projektchef på HI-messen:

- At automatisering fylder meget på HI-messen er blot en naturlig afspejling af forholdene i industrien, og derfor glæder det os, at HI-messen i samarbejde med de mange udstillere kan være med til at give de besøgende et stærkt indblik i de nye teknologier, som kan blive medvirkende til at revolutionere morgendagens industri.

Også i HI-messens eget nyhedssystem HI Marks skinner det igennem, at automatisering fylder mere og mere i industrien. Blandt årets nyheder er der rekordmange nyheder inden for automatisering, som tegner sig for 165 ud af de i alt 284 godkendte nyheder. Herunder er der 39 trestjernede nyheder og 26 verdensnyheder. I 2015 var der 141 nyheder i automatiseringskategorien.

De bedste hyldes
I forbindelse med åbningen af HI-messen bliver branchens bedste inden for automatisering hyldet. Dira Automatiseringsprisen 2017 overrækkes til en virksomhed, der gennem automatisering baseret på robotteknologi har bidraget væsentligt til at øge en eller flere danske virksomheders konkurrenceevne eller ved at have bidraget til udviklingen af robotteknologien.

Juryen har i år valgt at nominere tre kandidater, som i løbet af maj og juni har haft besøg af både jury og Dira-medlemmer. De nominerede til årets prisuddeling er On Robot ApS for deres kollaborative robotgriber RG2, Nordtec-Optomatic for deres automatiske affaldssortering der frasorterer plastaffald, og Intelligent Marking for deres fuldautomatiske robot til opstregning af sportsanlæg.

Umiddelbart efter messens åbning og uddelingen af Dira Automatiseringsprisen 2017 vil der være en konference, hvor de nominerede firmaer og personer fortæller om deres projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099