23948sdkhjf

Bitva støtter support-teams for industriteknikere

Brancheforeningen Bitva har besluttet at støtte op om Supportteam Danmark, der arbejder for at udbrede kendskabet til industriteknikeruddannelsen i Danmark.

Der er indtil videre dannet otte såkaldte supportteams spredt i Danmark, og flere er på vej.

Målet med supportteams er at skabe øget viden og interesse for at arbejde og uddanne sig i metalindustrien.

Der er fokus på industritekniker- og værktøjsmageruddannelsen.

- Dette tiltag, og de andre tiltag, ser vi som en del af vores bidrag til at hjælpe vores kunder med at sikre, at den rette kvalificerede arbejdskraft er til stede i fremtiden. Desuden håber vi, at vi derved også kan bidrage til at øge produktionen hos danske virksomheder, som kan komme vores medlemsvirksomheder til gavn på længere sigt, samt sikre vores egen rekrutteringsgrundlag, siger Allan Nelbom, formand for Bitva.

Supportteamsene startede i trekantområdet og fik med hjælp fra kommunen skabt et nyt uddannelsescenter med det sidste nye indenfor CNC-maskiner.

Konceptet opstod, fordi der er en meget stor mangel på faglærte medarbejdere til metalindustrien, og der samtidig var en dalende tilgang til fagskolerne.

Siden det første supportteam så dagens lys, er der synlige resultater at spore.

Kurven er flere steder knækket, og flere unge har søgt ind på andet grundforløb (GF2) på flere af de erhvervsskoler, der samarbejder med et lokalt supportteam. Nogle steder er optaget ligefrem mangedoblet.

Trekantområdets CNC Teknologicenter blev indviet i 2016 på Syddansk Erhvervsskole, hvor en millionindsprøjtning fra kommune og virksomheder har opgraderet skolen fra ”Teknisk museum” til en skole med topmoderne spåntagende maskiner, der modsvarer virkeligheden.

Det tiltrækker både elever langvejs fra, men giver også de bedste muligheder for efteruddannelse af medarbejdere fra områdets virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096