23948sdkhjf

Udvalg sikrer dansk aftryk på robotstandarder

Robotudvalg oprettet af Dansk Standard skal skaffe øget dansk indflydelse på nye internationale sikkerhedsstandarder.

Dansk Standard har valgt at oprette et robotudvalg for at kunne øge dansk indflydelse på de kommende internationale sikkerhedsstandarder for robotter og robotanlæg.

- Danmark har en stærk placering på små robotter, der kan arbejde uden afskærmning, såkaldte cobots (Collaborative Robots), og der er mange små virksomheder på vej med gode og spændende løsninger. Men Danmark har faktisk også en stærk position på anvendelse af traditionelle robotter. Og vi kan se, at danske virksomheder gerne vil være med til at præge fremtidens sikkerhedskrav, og derfor fokuserer vi arbejdet i et selvstændigt udvalg, siger seniorkonsulent i Dansk Standard Søren Nielsen om det nye udvalg

Udvalg nødvendigt

Udvalget er åbent for danske virksomheder, og rådgivningsvirksomheden Dansk Maskinsikkerhed ApS er allerede med.

- Der sker rigtigt meget på området sikkerhedsstandarder for øjeblikket. Mere og mere går over til ISO, så reglerne for sikker indretning af maskiner bliver mere ens verden over. Men hvis Danmark vil have indflydelse, skal danske virksomheder jo være med ved bordet, når beslutningerne træffes, siger Hans Morten Henriksen, der er formand for S-250 og direktør i Maskinsikkerhed ApS i en pressemeddelelse.

Han peger på, at robotter indtil nu være en del af arbejdet i det overordnede udvalg for Maskinsikkerhed S-250, men robotterne fyldte mere og mere.

- Og der skulle jo også være tid til at fokusere på de overordnede standarder for sikre styresystemer, nødstop, rækkeafstande mv. Alle robotstandarderne er til forhandling over de næste par år, og Danmark skal søge mest mulig indflydelse til fordel for de danske virksomheder, siger Hans Morten Henriksen om behovet for et decideret robotudvalg.

Erfaren formand

Direktør Lasse Kieffer er valgt til formand for Dansk Standards robotudvalg S-850. Han har en baggrund som elektronikingeniør, og han var en af de første ansatte i Universal Robots, og i dag har Lasse Kieffer startet sin egen robotvirksomhed, Purple Robotics ApS, der udvikler og producerer værktøj til cobots.

- Jeg har været med i standardiseringsarbejdet for robotter i snart otte år og har set, hvordan internationale standarder i den grad muliggøre høj vækst på globalt plan. International standardisering handler både om sikkerhed og kompatibilitet, men det handler også om tillid og momentum. Selvom jeg i dag repræsenterer et mindre firma, ser jeg det nødvendigt prioritere at arbejdet med udvikling af nye standarder, for at danske virksomheder fortsat kan leverer cutting-edge robotteknologi, siger Lasse Kieffer.

Han håber og tror på, at Dansk Standards nye robotudvalg S-850 kan være en øjenåbner både nationalt og internationalt, så man fra dansk side kan sikre maksimal indflydelse. 

Yderligere oplysninger det nye robotudvalg kan indhentes hos Dansk Strandard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079