23948sdkhjf

GEA vil være ny, stor spiller på bakery-området

Satser på at overføre sin viden fra blandt andet mejerierne.
Konkurrencen i den danske bageriindustri bliver skærpet, når GEA Danmark nu vil have sin bid af kagen.

Virksomheden vil udnytte årtiers erfaringer inden for andre dele af fødevarebranchen til at levere maskiner og knowhow til den danske bageriindustri.

- Vi har i årtier leveret teknologi og knowhow til fødevarevirksomheder inden for mejeri, bryggeri, fødevareingredienser og meget mere. Derfor er det en naturlig udvikling for os at udvide vores fokus til også at omfatte bageriindustrien, siger Mogens Roy Olesen, der er salgsdirektør hos GEA Danmark.

- Der er en stigende efterspørgsel på færdiglavede fødevarer som brød, kiks, snacks og kager, og det er nærliggende for os at levere maskinerne til det, når vi har så god erfaring fra andre dele af fødevareindustrien, tilføjer han.

GEA er i dag en af de største leverandører af procesudstyr til fødevareindustrien. Virksomheden beskæftiger over 17.000 medarbejdere verden over og træder derfor ind i den danske bageriindustri med en vis tyngde.

Takket været købene af Comas og Imaforni har GEA imidlertid samlet set mere end 100 års erfaring i bagerindustrien. Derfor kan GEA Danmark fra første dag da også ifølge Mogens Roy Olesen bidrage med både knowhow til at optimere produktionen og levere avancerede anlæg til komplette produktionslinjer.

- Hysterisk rent
- Kundernes forventninger er store, og konkurrencen er stor i fødevareindustrien, og det gælder bestemt også for bageriindustrien. Her handler det i høj grad om at kunne levere en så frisk vare som muligt og gerne i forskellige varianter tilpasset forskellige markeders smagsløg. Producenterne skal kunne automatisere så stor en del af produktionen som muligt og desuden nemt omstille produktionen til deres øvrige produktlinjer for at udnytte maskinerne mest muligt.

- Med vores erfaring fra andre dele af fødevareindustrien har vi en stor erfaringsbase at trække på i forhold til vores konkurrenter i bageriindustrien, siger salgsdirektøren

Han nævner også, at der er en trend mod sundere fødevarer med færre tilsætningsstoffer, og at det kræver meget mere moderne
anlæg, end bageriindustrien har været vant til.

- I dag er høj hygiejne altafgørende, og fødevaremyndighederne slår hårdt ned på de producenter, der træder ved siden af. Der har vi en stor fordel af, at vi i årevis har leveret maskiner til mejeriindustrien. Maskiner, der skal være designet til høj hygiejnisk standard som sikrer, at anlægget er hysterisk rent, når produktionen begynder, og desuden nemt og hurtigt skal kunne rengøres, inden en ny produktion sættes i gang, siger Mogens Roy Olesen.
Læs mere om: GEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078