23948sdkhjf

Ny industriuddannelse klar på Sjælland

13 virksomheder på den københavnske vestegn står klar til at ansætte produktør-elever, og erhvervsskolen Next Uddannelse i Ishøj åbner for den forholdsvis nye industriuddannelse, som indtil nu kun har været tilgængelig i Jylland.

Rundt omkring på mange industrivirksomheder står erfarne ufaglærte maskinarbejdere og betjener CNC-maskiner og procesanlæg og har gjort det i mange år. Faktisk så mange år, at en del maskinarbejdere kan skimte pensionsalderen forude. Derfor kommer mange virksomheder til at mangle arbejdskraft i de kommende år.

Netop derfor etablerede man den toårige produktør-uddannelse for knap otte år siden. Op til i år har man kun kunnet tage uddannelsen i Jylland, men nu har erhvervsskolen Next Uddannelse København i Ishøj også etableret grundforløb og hovedforløb på Sjælland.

I december tog 45 unge produktionsskoleelever med på en rundtur til to industrivirksomheder sammen med erhvervsuddannelsesordfører for Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye, for at snuse til industrien og produktøruddannelsen.

- Det er afgørende, at danske virksomheder får den arbejdskraft, som de har behov for, og derfor prøver vi nu at gøre noget anderledes for at sikre, at der er i fremtiden er den faglærte arbejdskraft, der skal til, fortæller Tanja Bundesen, der er områdechef for industriuddannelserne på Next Uddannelse København.

Kontrakter på vej
På turen besøgte eleverne vægproducenten Triplan i Ishøj og lakridsproducenten Johan Bülow i Hvidovre. Det er to virksomheder, der er interesserede i at få de unge ind i produktionen.

- Ved at opstarte produktør-uddannelsen i Ishøj har Next påtaget sig vigtig opgave med at gøre det lettere for en gruppe af Vestegnens unge at tage en erhvervsuddannelse. Hvis jeg kan hjælpe med at sprede det budskab, gør jeg det gerne, siger Mattias Tesfaye.

For Mattias Tesfaye er busturen er ikke bare en hyggelig eftermiddag.

- Uddannelsesvejledning skal ikke kun være snak og brochurer. De unge skal have mulighed for at møde rigtige lærlinge på en rigtig arbejdsplads. Jeg har tidligere arrangeret ture til et skraldefirma og en motorfabrik. Begge gange endte det med at der blev underskrevet rigtige lærepladser efterfølgende, siger han.

Det er ikke kun Triplan og Johan Bülow, der står klar med lærepladser til produktør-uddannelsen.

Ifølge Tanja Bundesen fra Next Uddannelse København har i alt 13 industrivirksomheder tilkendegivet, at de gerne vil ansætte produktørlærlinge.

- Produktøren er industriens alsidige medarbejder, og det er kompetencer, som virksomhederne er interesserede i at tilknytte, siger Tanja Bundesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25