23948sdkhjf

Fynboer vil sætte det mindste klimaaftryk

Ken Hygiene Systems konkurrerer på kvalitet og på et skandinavisk syn på miljø og ressourcer

Ken Hygiene Systems på Fyn har fokus på høj kvalitet og lavt vand- og elforbrug.

Virksomheden har en fremtrædende global position på markedet for desinficerede vaskemaskiner til operationsinstrumenter på sygehuse.

- Vi har et skandinavisk fokus på miljø og energi. Vi har markedets laveste vandforbrug, og for hver liter vand vi sparer, sparer vi også energi og kemi. Vores maskiner er de mest effektive, og så har de markedets mindste footprint, siger administrerende direktør John Veje Olesen.

Læs også: Ken udvikler løsning med Mir-robot

Ken har med sin nyeste IQ-serie kraftig mindsket den plads, som deres desinfektionsmaskiner optager på sygehusene. Maskinen er ikke større i sit fodaftryk end selve vaskerummet.

Ud over hospitaler så leverer Ken også vaskemaskiner til medicinal- og fødevareindustrien.

- Det er områder, hvor der er tunge krav til dokumenteret renlighed. Den danske medicinalindustri stiller måske de allerstørste krav, siger innovationsdirektør Kim Sludekilde Rasmussen.

Eksport til Australien, Japan
Med et solidt udgangspunkt i det danske og skandinaviske marked har Ken også opbygget en eksport i blandt andet Sydamerika og Japan.

- De store eksportmarkeder er Australien, New Zealand og Japan. Det er lande med store kvalitetskrav, og det er kunder, som er gode til at komme med feedback. Det er guld værd at have kontakt med det japanske marked, fordi det er så seriøse kunder, siger John Veje Olesen.

Med eksport til det meste af verden skal Ken forholde sig til en lang række forskellige elsystemer med forskellig spænding og frekvens.

- Vi laver forskellige løsninger til forskellige lande. Vi har også en stor strømkonverter, som kan forsyne maskinerne med strøm med de forskellige specifikationer, så vi kan afprøve dem, inden de sendes afsted, siger John Veje Olesen.

Alle maskiner, der leveres fra Ken gennemgår en omfattende test, før de sendes ud til kunderne.

- Så ved vi, hvad vi har leveret, siger Kim Sludekilde Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078