23948sdkhjf

Vokser gennem opkøb

J.E. Pedersen Maskinfabrik bruger opkøb som en aktiv vækststrategi

Fem gange gennem de sidste 18 år har den sjællandske underleverandør opkøbt mindre konkurrenter og kolleger. På den måde har virksomheden udvidet både kompetencer, maskinpark og medarbejderstab.

Seneste skud på stammen var ved årsskiftet 2017, hvor man overtog Kaj V. Hansens Metalvarefabrik i Brøndby. 

- Det var et lille led i et generationsskifte hos dem. Det er en gammel samarbejdspartner, som vi har arbejdet sammen med i mange år, fortæller administrerende direktør for J.E. Pedersen Maskinfabrik, Thomas Larsen.

- Det er et supplement til vores nuværende produktion. De har langdrejemaskiner og andre typer maskiner som udgangspunkt, det giver en samlet enhed, så vi står lidt stærkere over for vores kunder, uddyber han.

Maskinerne er blevet flyttet fra Brøndby til J.E. Pedersen Maskinfabrik i Køge og med er fulgt fem medarbejdere, så virksomheden nu er oppe på 30 ansatte.

- Det er gået supergodt med at integrere fabrikken. Gutterne var meget opsatte på, at det skulle integreres godt, og de nye ansatte har taget det rigtigt godt, forklarer Thomas Larsen.

Faktisk er det gået så godt, at han allerede har indkøbt to nye langdrejere af mærket Citizen til at styrke afdelingen.

- Det er et supplement til dem, vi har, men de kan noget andet i forhold til den øvrige maskinpark. Den ene har flere værktøjer, så man kan lave nogle andre operationer, og er dermed mere fleksibel til komplekse emner. Den anden har noget nyere teknologi, siger Thomas Larsen.

Og nye maskiner trækker som regel nye opgaver til sig, og indtil videre kan Thomas Larsen konstatere, at investeringen har været en succes.

- Mit bud er, at de p.t. er belagt to måneder frem, og det havde jeg ikke lige forventet, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11