23948sdkhjf

Mikron klar med fremtidens multimaskine

Mikron præsenterer en platform, som kan indeholde flere bearbejdningsmaskiner alt efter behov. De enkelte moduler kan skiftes ud

Man kan godt kalde den nye maskine MultiX fra Mikron for "revolutionær". Der er tale om et helt nyt koncept, hvor en søjle i midten af bearbejdningscentret kan holde fra 16 til 24 forskellige bearbejdningsmaskiner.

Det vil sige, at der kan køre flere operationer samtidigt på MultiX.

- Det er et helt nyt koncept, som man ikke har set før, lyder det begejstret fra Fabio Podner, salgsdirektør for Italien og Japan hos Mikron. 

Jern & Maskinindustrien møder ham på årets EMO-messe.

Man kan starte med nogle enkelte bearbejdningsenheder, og så kan man efterhånden udvide med flere enheder, når man får behov. Det kan være fræsemoduler, boremoduler eller drejemoduler, og de kan operere vertikalt eller horisontalt efter behov.

- Nogle af modulerne kører B-akse. Andre kan køre både B- og C-akse, siger Fabio Podner.

Ophængningen af modulerne på søjlen er et system, som Mikron har taget patent på. Når det enkelte modul er sat op, er der også automatisk sørget for, at det forholder sig til maskinens nulpunkt.

Udskiftningen af modulerne gør systemet meget fleksibelt. Mikron kalder det for en af de mest rekonfigurable maskiner, man har set.

- Man kan ændre hele opsætningen af moduler i løbet af nogle få timer, siger Fabio Podner.

Multimaskinen er især god til at bearbejde mindre emner. Der kan godt køre flere forskellige produkter samtidigt på MultiX. Maskinen er udstyret med op til 20 værktøjer, som automatisk kan skiftes.

MultiX fås i forskellige størrelser blandt andet med et kabinet på 4,0 meter eller 3,6 meter. Den fås i en stærk version, som kan klare tungere emner, og i en mindre, men hurtigere version, som mest er beregnet til meget små emner.

Desuden fås den i tre forskellige layouts, henholdsvis Compact, Classic og Extended.

- Det er en meget præcis maskine, som kan arbejde helt ned til hundrededele millimeter, siger Fabio Podner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125