23948sdkhjf

Direktør: Vores automation giver udlandet baghjul

En høj automationsgrad kombineret med dygtige medarbejdere gør det muligt for Ebrofrost at producere dobbelt så meget per medarbejder som sine udenlandske konkurrenter

- Der er ikke mange folk, vel?

Administrerende direktør Kim Kirkeby kigger sig omkring i produktionshallen. Vi er på rundvisning for at se Ebrofrosts nye pastalinje, og det er ganske rigtigt sparsomt med medarbejdere. Hvor den oprindelige linje typisk krævede seks operatører, kan Ebrofrost på den nye linje nøjes med to, når linjen er fuldt oppe i omdrejninger.

- Vi automatiserer så meget som muligt, fordi vi ligger, hvor vi gør, siger den administrerende direktør med henvisning til Danmarks høje lønniveau og placeringen i Ørbæk på Fyn, der medfører høje omkostninger til transport og logistik.

Ebrofrosts tre produktionslinjer koger og lynnedfryser ris, pasta og forskellige kornprodukter individuelt - såkaldt IQF-frysning (Individual Quick Freeze).

Risene leveres rå fra hele verden, hvorefter Ebrofrost koger dem lige i underkanten, inden de lynhurtigt nedfryses, så forbrugeren ikke risikerer overkogte ris i sin færdigret eller kantinemad. Det samme er tilfældet med kornene og pastaen, som fremstilles direkte på fabrikken af semolinamel.

Fynsk maskinbygger leverer
Det er langt fra standardmaskiner, der anvendes på linjerne. Det er snarere prototyper, forklarer Kim Kirkeby, idet de fleste af maskinerne er unikke for Ebrofrosts produktion.

Hovedleverandøren er den fynske maskinbygger Cabinplant, og derudover suppleres der med maskiner fra Belgien, Italien, Sverige, Tyskland og Danmark. Integration og montering af maskinerne står Ebrofrost selv for med kyndig bistand fra en lokal programmør.

- Vores brug af specialmaskiner gør det sværere at automatisere, fordi vi skal have et "handshake" mellem hver maskine. Men vi har dygtige underleverandører, som hjælper med at binde det hele sammen, siger Kim Kirkeby.

Du kan læse mere om Ebrofrost i den kommende udgave af Jern & Maskinindustriens særsektion Fremtidens Automation & Proces, der udkommer 11. oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078