23948sdkhjf

Automation skaber nye jobs og milllion-omsætning i Syddanmark: Hør hvordan på årets HI-messe

Det syddanske innovationsprogram AutomationsBoost forventer at have skabt 66 nye jobs, 162 mio. kr. i øget omsætning og en øget eksport på 30 mio. kr. allerede om fem år.

Gennem AutomationsBoost har RoboCluster og Erhvervshus Syd i samarbejde med forskere og andre partnere boostet en række mindre virksomheder med spændende automatiseringsløsninger, så de er klar til fremtiden.

Det fejres med en åben inspirationsdag om de muligheder, som små og mellemstore virksomheder kan opnå med robotter og automation. Erfaringerne fra projektet deles med rund hånd på en gratis inspirationsdag på HI-messen den 2. oktober. Dagen bliver fyldt med interessante cases og oplægsholdere samt gode råd til funding af nye roboteventyr for små og mellemstore virksomheder.

Automation giver 4 millioner i meromsætning per virksomhed
-
Vi er meget stolte af, at Automationsboost i samarbejde med forskere og virksomheder har skabt en række nye automatiseringsløsninger med et stort generisk potentiale. Når vores 41 virksomheder i gennemsnit forventer at skabe 4  mio. kr. i meromsætning og 1,6 jobs inden for de næste år alene på baggrund af programmet, har vi skabt nogle helt konkrete succeser, som andre kan blive inspireret af. De erfaringer glæder vi os til at dele ud af på HI-messen, siger Per F. Gøse, projektleder, RoboCluster. Han fortsætter:

- Udover jobs og omsætning har projektet også givet øget kompetenceudvikling og styrkede samarbejder mellem virksomheder og forskning. Det giver højere innovationsniveau og en forbedret forretningsudvikling.

Robotnæse fanger fordærvet fisk
Et eksempel på en lille virksomhed, der er blevet ”automationsboostet” med succes, er virksomheden AmiNIC. De har udviklet en helt ny måler, som opfanger fordærvelse i madvarer mere nøjagtigt end nogensinde før.

Den bygger på nanoteknologi og gør det muligt på få sekunder at måle præcis friskhed for fisk og kød - og dermed også en nøjagtig holdbarhedsdato. Sensoren er baseret på patenteret teknologi, som er udviklet i samarbejde med flere af landets største universiteter og spås allerede nu en stor fremtid.

- AmiNICs løsning vil ændre kvalitetskontrollen i hele værdikæden inden for fødevareindustrien og være banebrydende for fremtidens distribution og behandling af ferske fødevarer, vurderer Jens Peter Klausen, administrerende direktør hos fiskeproducenten J.P. Klausen.

Kom til inspirationsdag
AutomationsBoosts inspirationsdag foregår som en del af HI-messen den 2. oktober 2019. Ud over erfaringer fra programmets deltagende virksomheder kan man opleve Erick Thürmer, CEO Thürmer Tools og medlem af Disruption Task Force, Erhvervsministeriet og Mads Thimmer, CEO & Co-Founder, InnovationLab.

Læs mere om programmet for AutomationsBoosts inspirationsdag på Roboclusters hjemmeside.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11