23948sdkhjf

Stort rykind hos maskinbygger

Det strømmede til med mennesker, da Poul Johansen Maskiner fejrede 60 år med fest, faglige input og et indspark fra Industriens Fond.

Vinden susede over Lammefjorden i fredags og satte liv i de rød-hvide flag, der var sat op hos Poul Johansen Maskiner (PJM) i Fårevejle.

Flagene markerede, at maskinbyggeren netop har rundet de 60 år, og både kunder, leverandører, samarbejdspartnere samt venner af huset var med til jubilæet.

De mere end 100 fremmødte fik mulighed for ved selvsyn at få et dybere indblik i, hvordan Poul Johansen Maskiner i dag er i gang med en rejse, der bevæger sig mere og mere i det digitale spor, når det handler om at automatisere industrielle processer.

Fra talerstolen tegnede bestyrelsesformand Teddy Wivel de historiske linjer op fra dengang for 60 år siden, hvor nu afdøde Poul Johansen udviklede og solgte sin første maskine, som automatisk kunne indfedte savklinger.

- Den kostede 44.000 kroner. Det gør vores maskiner ikke mere, sagde Teddy Wivel og fik smilene frem i salen.

Også adm. direktør Benny Smith gik på talerstolen og førte i ord og overskrifter forsamlingen dybere ind i de teknologiske tigerspring, der lige nu finder sted hos PJM og hos PJM's kunder.

- Udviklingen går ufatteligt hurtigt i øjeblikket, og der er rigtig mange spændende muligheder i den nye teknologi, sagde Benny Smith, som sammen med de knap 100 ansatte i PJM udvikler maskiner og automtiserede processer til en lang række industrikunder.

Dagen blev rundet af ved at, adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond gik på talerstolen og med PJM som det gode eksempel leverede en solid opfordring til industrien om at sætte meget mere fart i digitalieringen og brug af ny teknologi.

- Hvis man ikke fanger teknologien, så bliver man ikke 60 år, sagde Thomas Hofman-Bang.

Du kan læse mere om jubilæet og Poul Johansen Maskiner i Jern & Maskinindustriuen, som udkommer på fredag. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085