23948sdkhjf

Makeen Energy på opkøb i USA

Randers-virksomheden Makeen Energy har igennem datterselskabet Kosan Crisplant i dag underskrevet købsaftale om overtagelse af amerikanske Gas Equipment Company, Inc.

Gas Equipment Company (med base i Dallas, USA) har leveret komponenter og andet gasudstyr samt tilbudt ingeniørrådgivning til gasbranchen i USA i mere end 80 år. Virksomheden omsatte for mere end 440 mio. kr. i 2019 og er dermed det største opkøb hidtil for Makeen Energy.

Styrker handelsdivision
Opkøbet er et led i den løbende udvidelse af Makeen Energys handelsdivision, KC ProSupply, som leverer rådgivning og salg af komplette gasinstallationsløsninger og handel med komponenter og andre tekniske handelsvarer til gasbranchen over hele verden.

Handel med gaskomponenter er blevet en stadigt større del af Makeen Energys forretning de seneste år og udgør nu et solidt tredje ben ved siden af virksomhedens traditionelle forretningsområder, projekt og service.

- Handelsaktiviteterne i KC ProSupply er et strategisk fokusområde, som vi har ambitiøse mål for, og med købet af GEC, som er det hidtil største opkøb for os, forventer vi, at KC ProSupply er sikret et solidt fundament for yderligere vækst, siger Makeen Energys koncernchef Anders C. Anderson.

- Dette opkøb åbner for nye muligheder på det amerikanske marked og gør det muligt at udbygge vores eksisterende tilstedeværelse og forretningstilbud betydeligt. Jeg er overbevist om, at dette skridt vil føre til en spændende og succesfuld fremtid for begge parter, supplerer Bo Larsen, salgsdirektør, Makeen Energy.

Tidligere ejer fortsætter
Den tidligere ejer af Gas Equipment Company, Skeeter LaDue, fortsætter som administrerende direktør under det nye ejerskab.

- Jeg er begejstret over at kunne give nøglerne til GEC til en virksomhed, der vil videreføre vores værdier. At slå pjalterne sammen med folk, der er lige så passionerede som os omkring energi-industrien er lige præcis det, der kan løfte os til næste niveau, siger han.

Købet forventes endeligt afsluttet før udgangen af marts 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094