23948sdkhjf

Smart system overvåger intern drejning

Nyt system fra Sandvik Coromant gør det muligt at overvåge intern drejning, mens den foregår

Det er ikke altid let at vide, hvad der foregår i en intern drejeproces. Derfor vælger operatører ofte at drosle hastigheden ned for at være på den sikre side.

En fejl på en avanceret komponent til flyindustrien eller olieindustrien kan være dyr.

Nu tilbyder Sandvik Coromant en løsning, hvor intern drejning løbende bliver overvåget, mens det foregår.

Sandvik Coromant har udviklet Silent ToolsTM-teknologi, hvor indlejrede sensorer i drejeadapterne måler blandt andet temperatur og vibrationer.

- Den nye funktion udgør operatørens øjne og ører inde i komponenten, når der udføres intern drejning. Når operatøren er i stand til at forsikre sig om præcis, hvad der foregår i skæreprocessen inde i komponenten, især om om der er nogle forstyrrelser i processen, kan han bedre træffe beslutninger om spindelhastighed med mere, skriver Sandvik Coromant.

Det giver en langt større sikkerhed i drejeprocessen.

- Det gør det muligt for producenter at køre hurtigere drejeprocesser på højværdi komponenter med sikkerhed for, at der ikke sker noget uheldigt, skriver Sandvik Coromant.

Færre skader
Det giver en højere bearbejdningseffektivitet, og man undgår skader på værktøj og på komponenter.

Det betyder samtidig kortere nedetid på maskinen.

Hvis der sker en hændelse uden for de indstillede parametre, for eksempel øgede vibrationer, så vil operatøren blive advaret om det med det samme på det grafiske display og vil kunne stoppe eller justere drejeprocessen.

Sandvik Coromant skriver, at systemet gør operatøren i stand til at få et øjeblikkeligt billede af, hvad der sker i processen. Han kan også få historiske data om, hvad der er foregået i løbet af en drejeproces.

Artiklen er en del af temaet MaskinFokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203