23948sdkhjf

Midtjysk automationshus er gået konkurs

Det midtjyske automationshus KP Automation er gået konkurs. Det er sket efter en egenbegæring, som blev modtaget 30. april af Skifteretten i Herning. 

I en mail til Metal Supply fortæller Keld Pedersen, der var bestyrelsesformand og hovedaktionær i KP Automation, at den største årsag til konkursen er COVID–19.

- I slutningen af januar kom de første udsættelser af ordrer. Denne tendens fortsatte i februar og marts med udsættelser og annullering af ordrer, skriver han.

- Ligeledes er der ordrer, det ikke har været muligt at få afsluttet på grund af COVID-19, hvorved betalingsrater til KP Automation tilbageholdes.

Han beklager også de kedelige konsekvenser, som konkursen har for medarbejdere, leverandører og kunder.

Egenkapital tabt
Konkursen kommer ikke som et lyn fra en skyfri himmel, selvom bestyrelsesformanden var optimistisk midt i januar, da han fortalte om automationshusets udvikling. Det gjorde han i forbindelse med, at KP Automation offentliggjorde sit 2018/19-regnskab på 2019s næstsidste dag,

Her fortalte han, at automationshuset var i en god gænge igen efter et økonomisk svært 2018/19, hvor egenkapitalen blev tabt.

I regnskabet havde selskabets revisor også konstateret i sin påtegning, at den fortsat drift var betinget af, at virksomhedens resultater fulgte budgetterne i det kommende regnskabsår.

- Vi har masser at lave, vi ansætter folk, og vi har huset fuld af ordrer. Fremadrettet ser det godt ud, fortalte han dengang.

Læs mere her

I 2018/19-regnskabet, som blev afsluttet 30. juni 2019, oplyste Ikast-virksomheden, at der var 11 ansatte.

Metal-Supply har forsøgt at få uddybet årsagerne til konkursen hos partner i Interlex Advokater, advokat Torben Korsager, der er udpeget som kurator. Han har dog ingen bemærkninger til konkursbehandlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094