23948sdkhjf

Når svejse-loggen hæves til nyt, digitalt niveau

Stage One Computing har udviklet en nyskabende software, som løfter kvaliteten og sikrer både gennemsigtighed og cashflow i svejseprojektet ved at samle alle svejsninger, tegninger, procedurer og certifikater på én digital platform.

Stage One Computing A/S er et konsulent- og softwarehus, der tilbyder kundetilpassede løsninger og rådgivning inden for validering, industriel automation og IT-systemer til både energi- og den farmaceutiske industri. Idéen til den digitale svejselog, SOCWeld, opstod efter virksomheden havde haft til opgave at gennemgå svejseloggen på et større projekt, hvor alt papirarbejdet blev opbevaret i et utal af flyttekasser i en container.

”Det må simpelthen kunne gøres smartere og mere struktureret, tænkte vi. Vi gennemgik derfor hele processen, satte vores programmører på opgaven og begyndte at udvikle SOCWeld. Det viste sig hurtigt, at det ikke blot var et lille område, vi havde taget hul på, men at der var et bredt behov for en digital svejse-log på tværs af industrien”, udtaler Jens Clauson-Kaas, salgschef hos Stage One Computing A/S.

På forkant med processen

SOCWeld gør det muligt at opbygge sin egen digitale database, hvor alle svejsninger, tegninger, procedurer (WPS), certifikater og anvendte materialer samles samme sted. Det betyder blandt andet, at man kan komme i gang med planlægnings- og dokumentationsarbejdet tidligere.

”Vi oplevede, at svejseloggen mange gange blev udarbejdet på bagkant af projektet, men med SOCWeld kan man, allerede i forberedelsesfasen, lægge sin dokumentation ind på en struktureret måde,” forklarer Jens Clauson- Kaas og fortsætter:

”Alle svejsninger sættes i system, så det er muligt at elektronisk kvittere for udført svejsning og NDT undervejs. Når den sidste svejsning er godkendt, kan man med et enkelt klik generere en udførlig svejserapport i pdf-format med alt den fornødne dokumentation. På den måde slipper man for at bruge en masse ressourcer på svejseloggen, når projektet er slut”.

Værktøj velegnet til bred brug

En digitalisering af svejseloggen er ikke bare med til at lette den administrative
byrde, men det sikrer også stor gennemsigtighed og kvalitet i svejseprojektet.

”Det er et flerbrugersystem, hvor man har mulighed for at tildele roller til forskellige personer, der hver især bidrager med deres input til, at det bliver en god rapport. En anden fordel er, at man kan give slutkunde, QA’ere og NDT’ere adgang til systemet, så de kan få indblik i hele processen,” påpeger Jens Clauson-Kaas.

”Med SOCWeld er det let at lave ændringer undervejs, genanvende data på nye opgaver og man opnår en høj, ensartet kvalitet, hvilket er særligt vigtigt i medicinal- og fødevareindustrien. Softwaren egner sig dog til alle brancher med tryk og styrke, samt projekter, hvor der indgår certifikatsvejsning med krav til dokumentationen,” slutter han.

STAGE ONE COMPUTING A/S:
• Stage One Computing beskæftiger cirka 20 medarbejdere og kunne i starten af juni fejre 10-års jubilæum som aktieselskab.
• Virksomhedens fokusområder er at gøre hverdagen lettere for kunderne gennem optimering og automatisering via digitalisering og kvalitetsforbedring af dokumentationsprocesserne.
• Stage One Computing tilbyder konsulentydelser, projektledelse og projektplanlægning og udfører eller støtter projektering samt instrumentering af anlæg.

Læs mere på www.socweld.com og www.stageone.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079